10 saker du kan göra för att öka försäljningspriset på ditt hus

(13 augusti, 2018)

Här kommer topp 10 saker du kan göra för att öka försäljningspriset på ditt hus – från enkla till lite mer omfattande.

1. Städa – det kan låta uppenbart (men så är inte alltid fallet)Städa

Precis så enkelt som det låter – Städa. Skulle du köpa ett skitigt hus? Det skulle åtminstone påverka beloppet du är villig att betala för det. Därför kommer det att påverka det någon annan är villig att betala för ditt hus också. Huset ska se ut som att någon kan bor där, men du vill inte att dina använda kläder ska ligga och drälla. Precis som på en date är första intrycket väldigt viktigt!

2. Sälj när ditt hus visar sig från sin bästa sida

Har du en vacker trädgård på sommaren eller en fantastisk utsikt över snötäckta berg på vintern? Du bör sträva efter att sälja ditt hus när det visar sin bästa sida. Om dina potentiella köpare är imponerade av omgivningen är de mer benägna att bjuda mot varandra för att få en bit av “den där kakan”.

3. Sälj inte när alla andra gör det

Det kanske delvis går emot punkt 2, men sälja inte ditt hus när alla andra gör det. Tillgång och efterfrågan styr den summa pengar du kan få genom att sälja ditt hus. Se till att efterfrågan är så hög som möjligt och tillgången så låg som möjligt, för att maximera försäljningspriset på ditt hus.

4. Se till att ditt hus står på stabilt mark

Det har bekräftats att om det finns sättningsproblem i bostaden, så kommer det att påverkar försäljningsvärdet på ditt hus. Beroende på området som huset ligger i, så pratar vi värden på omkring 1 000 000 kronor, eller mer. Att stabilisera ditt hus med geopolymerer kommer att innebära betydligt mer pengar i fickan i slutänden. Efter stabiliseringen kommer ditt hus nämligen att återfå sitt marknadsvärdet.

5. Prioritera badrummetPrioritera badrummet

Vi vet alla att det innebär en stor investering att renovera badrum. Se därför till att ditt badrum ser så bra ut som möjligt innan potentiella kunder tittar på det. Ta bort onödig inredning, så att badrummet ser så stor ut som möjligt. Om du har ett handfat eller en toalettstol som har fått sprickor i sig kan det vara värt att investera i nya – istället för att de påverkar det övergripande försäljningsvärde på huset. Se till att badrummet är skinande rent och lukta gott. Ta fram rena och snygga handdukar, tvål och kanske en blomma. Om du har ett badkar, kan doftljus och mysbelysning göra att dina potentiella kunder ser vilka avslappnande och härliga stunder de kan ha där inne.

6. Städa även där de “inte kommer att se”

Så du tror att dina garderober och toalettskåp klarar sig från nyfikna potentiella köpares blickar. Tyvärr, det gör de inte. Se till att du städar ur dina garderober. Det är helt okej att du fortfarande har kläder kvar där inne, men se till att de inte är fyllda till bredden. All förvaring ska se luftig och städad ut. För ingen har någonsin fått för mycket förvaringsutrymmen!

7. Låt någon annan ta en titt först

Om du har bott i samma hus under många år är det väldigt troligt att du blivit blind när det gäller vissa delar av huset. Kanske ser du inte den sprickan i väggen längre. Moster Lenas stol – är den verkligen så ful? Åh – du menar den färgen på väggen i barnens rum, ja det var trendigt under 80-talet. Låt någon komma in som en tredje part, och ha en åsikt innan du anser dig redo att sälja huset.

8. Tillbringa lite tid i trädgårdenTillbringa lite tid i trädgården

Har du en vacker trädgård? Där har gör du ditt första intryck på besökaren. Se till att gräsmattan är klippt, häcken trimmad och att alla lampor fungerar. Om det ser grått och tråkigt ut, och inte så välkomnande som du önskar, kan några nya lampor, marschaller eller en kruka med blommor att skapa ett varmare och mer välkomnande intryck.  

9. Granska dina ytor

Att stirra in i en vägg är kanske inte det mest givande du kan göra. Men i det här fallet kan det faktiskt löna sig! Ytor, såsom väggar, tenderar att bli slitna över tiden. Att måla eller tapetsera om är en liten investering jämfört med de extra pengar det kan ge dig när du säljer ditt hus. Slitna ytor har en tendens att få huset att se ut som om det är dåligt omhändertaget, och kan få köpare att inspektera mer detaljer än nödvändigt.

10. Ta bort onödiga möbler – men sälj inte huset tomt Ta bort onödiga möbler

Att behöva sicksacka mellan soffor, stolar och bord gör att huset verkar litet. Även ett stort hus kan “krympa” om du övermöblerar det. Om du ska sälja ditt hus, se till att ta bort möbler som inte bidrar till den totala upplevelsen. Hyr ett förråd i några veckor eller fråga en vän om den kan förvara din skrymmande fåtölj tills försäljningen är klar.  

Om det är dåligt med för mycket möbler i huset – är det ännu värre om huset är tomt. De flesta har svårt att visualisera hur ett rum och ett hus kommer att se ut när de flyttar in. Om du inte har någon inredning i huset blir det ännu svårare. Om du av någon anledning inte har möbler i huset, se till att hyra inredning – det här hjälper dig att få ett bra försäljningspris i slutändan.

Kontakta Geobear idag!

Vi hjälper dig att lösa dina sättningsproblem och skräddarsyr alla lösningar så att de passar just dig.

Fyll i kontaktformuläret, så återkommer vi så snabbt vi kan! Du kan även kontakta vår kundtjänst direkt via e-post eller telefon:

010- 14 550 15

[email protected]

Vi genomför projekt i alla storlekar och svårighetsgrader,

– Villor
– Bostadsrättsföreningar
– Industrilokaler
– Infrastrukturprojekt

Hör av dig med dina frågor idag.

Geobear
Kistagången 20B
164 40 Kista

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.