Berättelsen om Geobear | Historia

(3 april, 2019)

Vilka är Geobear?

Vi finns till för att på ett enkelt och effektivt sätt kunna hjälpa kunder inom industriella och kommersiella marknader samt bostadsmarknader. Geobear finns som stöd när marken och grunden behöver hjälp så att hem, företag, flygplatser, tåg, vägar och hamnar kan hållas igång.

Geobear ger G7-skattebetalare en potentiell besparing på flera miljarder euro inom enbart reparationer av vägar och järnvägar. Vi har kommit en lång väg framåt sedan allt började i ett köpcenter i Finland år 1983.

Butiksgolvet började likna ett potatisland. Vagnarna rullade iväg från kunderna, som inte kunde fylla dem med varor eller ta sig till utgången. Företaget led som resultat, och kunderna klagade. Butikschefen ville stabilisera och jämna ut golvet utan att behöva stänga ner hela butiken medan byggarbetare göt ett nytt betonggolv. Så han ringde till Veikko Häkkinen.

 

 

Veikko hade uppfunnit ett sätt att byta ut cement och puts mot ett geopolymer som snabbt och enkelt lyfte golv utan att behöva bygga om. Det var exakt vad butikschefen sökte. Med en stark tro om att han hittat en lösning på ett allvarligt problem patenterade Veikko sin uppfinning år 1983.

Företaget expanderar

Från sin lågmälda start i det finska köpcentret började Veikkos polymerlösning sprida sig över hela världen. Timo Lahtinen blev företagsledare år 1987 och under de följande 22 åren expanderade han företaget till över 50 olika länder. Med verksamhet främst under namnet Uretek utförde företaget över 200 000 projekt, skrev licensieringsavtal med fler än 100 företag, skapade nya tekniker och fick fler patent.

Sedan 1989 har Uretek gett tusentals kunder precis kontroll över sin markstabilisering och lyft av betongplattor – vilket har sparat dem miljoner dollar i kostsamma reparationer och avbrott.

 

 

När Timo gick i pension från företaget 2012, fanns det ett flertal företag som använde sig av geopolymerinjektering för att förbättra marken. Timos plan för att bli marknadsledare, involverade att ändra licensierings-företaget till ett kontrakt-företag. Han gjorde detta i Finland och påbörjade även processen i Storbritannien.

London är nu företagets huvudkvarter. VD:n Otso Lahtinen har fortsatt sin pappas strategi genom att öppna kontraktföretag över hela Europa och Asien. Hans vision är att G7-länderna ska spara miljarder i skattepengar och att reducera frustrationer bland storstadsbor, genom att undvika att infrastruktur måste stängas av under transportrelaterade projekt. Lösningen levereras professionellt men alltid med en personlig och omtänksam touch. Under 2017, för att främja företagets globala tillväxt, blev Uretek till Geobear: ett företag som är medvetet om sitt förflutna som pionjär och som är fast beslutet om att skapa en framtid där samhällen, hem och företag fortsätter fungera.

Som björnen i namnet vill Geobear gå på en stark och stabil mark.

 

Vad vi gör

Geobear ser till att saker och ting fortsätter fungera. Hur? Genom att injicera geopolymer i mark som har blivit instabil. Detta lyfter upp byggnader, reparerar betongplattor med sprickbildning, jämnar ut golv och gör marken starkare. Vi är 10 gånger snabbare än det vanliga sättet att reparera sättningsproblem på, vilket involverar omfattande byggarbete och innebär ofta att företag måste stänga ner verksamheten eller flytta ut under arbetet. Men inte med Geobear. Arbetet är klart inom några timmar eller dagar, snarare än veckor eller månader. Och vi gör det till en lägre kostnad, med 10-årsgaranti.

Geobear är ett miljömedvetet företag som arbetar med noggrant utvalda leverantörer och utvecklar geopolymer som inte påverkar grundvattnet. Jämfört med andra alternativ är Geobears koldioxidavtryck väldigt litet.

Geobear är ett globalt företag. I snart 40 år har företaget arbetat i fler än 50 olika länder, med primära marknader i Storbritannien, Sverige, Finland, Polen och Kina.

När marken blir instabil fixar Geobear problemen: sprickor, ojämna ytor, håligheter, vibrationsekon, vattenskador, med mera.

 

Våra värderingar

Kunden kommer alltid först

Med Geobear är detta inte någon klyscha, vi tar det på största allvar. Företagets Net Promoter-betyg är 70 vilket tyder på en väldigt hög nivå av kundlojalitet. Vi uppnår den här lojaliteten genom att förstå kundens behov och att utföra arbetet på ett sätt som gör det möjligt för allas vardag att fortsätta som vanligt.

Yrkesmässig professionalism

Geobear följer de senaste utvecklingarna inom teknologi och nödvändiga industriackrediteringar så som CHAS; CPD; IOSH; Safe Contractor; CarbonFootprint; BRANZ; Appraisal; INFRA; RAKENNUSTEOLLISUUS; SOCOTEC; IHE.

Geobears lösningar och teknologier har testats av flera oberoende organisationer, inklusive Delft University i Nederländerna, Institutet Dr.-Ing. Gauer i Tyskland, Applied Research Associates Inc. i USA, Paduas Universitet i Italien, Turkus Vetenskapsuniversitet i Finland, University of Newcastle och många fler. Vårt team av ingenjörer är ackrediterade medlemmar inom ett antal olika yrkesmässiga organ, inklusive Institute of Civil Engineers, Institute of Highway Engineers och Institute of Occupational Safety and Health.

Vi gör detta för att ge våra kunder den bästa möjliga servicen. Yrkesmässig professionalism uppnås genom erfarenhet. Från privata hem till enorma projekt såsom Crossrail i London – Geobear vet vad olika kunder behöver. Och dessa behov bemöts av personal som är utbildad i att ge ett personligt och vänligt bemötande – så väl som effektiv, prisvärd och professionell service.

Noll skador

Hälsa och säkerhet är en av våra högsta prioriteringar hos Geobear – företaget vill ha noll skador för anställda, kunder, offentligheten och miljön. Geobear följer industriregleringar och har sin egen hälso- och säkerhetspolicy

 

Geobears VD, Otso Lahtinen (+447718476832), vill gärna höra kunders upplevelser så att företaget kan fortsätta förbättra sina tjänster.

 

Kontakta Geobear idag!

Vi hjälper dig att lösa dina sättningsproblem och skräddarsyr alla lösningar så att de passar just dig.

Fyll i kontaktformuläret, så återkommer vi så snabbt vi kan! Du kan även kontakta vår kundtjänst direkt via e-post eller telefon:

010- 14 550 15

[email protected]

Vi genomför projekt i alla storlekar och svårighetsgrader,

– Villor
– Bostadsrättsföreningar
– Industrilokaler
– Infrastrukturprojekt

Hör av dig med dina frågor idag.

Geobear
Kistagången 20B
164 40 Kista

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.