Det enklaste sättet att markförstärka på vintern!

(21 oktober, 2019)

Markförstärka på vintern går det? Här på norra halvklotet där säsongsvariationerna är stora, är sommaren den tid då byggbranschen blomstrar. Då är vädret varmt och förhållandena gynnsamma. Men de flesta renoveringsprojekt kan göras även på vintern under rätt förutsättningar – däremot är det få som vet att även markförstärkning går att genomföra året runt!

Oavsett om det är frågan om ett en villa, radhus, bostadsrättsförening eller affärslokal så ser Geobear till att vardagen kan rulla på som vanligt samtidigt som sättningsproblemet åtgärdar – det spelar ingen roll att regnet piskar mot rutan eller snön yr runt knutarna.

Markförstärkning av villor även i bitande kyla

Under vintern kan många reparationsarbeten hindras av andra omständigheter än enbart stelfrusna fingrar och tår. I norden kan till exempel tjälen vara upp till två meter djup, och skyfflandet av snö före och till och med under reparationsarbetet, slösar bort effektiv arbetstid. Under vintern räcker dagsljuset endast några timmar om dagen (och i midvintermörkret inte ens det), vilket innebär att arbetsplatsen dessutom måste belysas på ett adekvat sätt för att uppnå säkra arbetsförhållanden.

Vintern kan alltså vara en ganska ansträngande tid för renoveringsarbeten! Men vi på Geobear kan trots detta genomföra markförstärkning, golvlyft och åtgärda sättningsproblem under hela vintern!

Hur fungerar markförstärkning på vintern?

Geobear behandlar och markförstärker främst marken under grunden, och enligt praxis ska grunder vara isolerade mot tjäle, eller byggda till ett sådant djup att frost och tjäle inte kan påverka dem. Den spillvärmen som kommer från byggnaden är dessutom oftast tillräcklig för att förhindra att marken under grunden fryser.

Naturligtvis finns det alltid undantag, som byggnader som står helt kalla under vintern eller är så pass gamla att grunden inte är isolerad mot tjäle i marken. Markförstärkning eller golvlyft av sådan hus vintertider bedöms alltid från fall till fall. Bland annat baserat på vilken djup som markförstärkning bör ske och vilken typ av mark som finns under huset. Geopolymeren som Geobear använder sig av kommer sedan att förbättra grunden överlag, bland annat genom att den kommer bidra till bättre isolering och göra så att tjäldjupet minskar utöver de markförstärkande egenskaperna.

Geopolymerernas tekniska egenskaper möjliggör att de används i jordar med temperaturer på mellan -15 till +60 grader celsius. Injektering i sig kan utföras även om luften är betydligt kallare än så. Med andra ord så är den största utmaningen under vintern att hålla teknikerna varma, medan geopolymerinjektering i sig fungerar utmärk i alla väder.

 

Kontakta Geobear idag!

Vi hjälper dig att lösa dina sättningsproblem och skräddarsyr alla lösningar så att de passar just dig.

Fyll i kontaktformuläret, så återkommer vi så snabbt vi kan! Du kan även kontakta vår kundtjänst direkt via e-post eller telefon:

010- 14 550 15

[email protected]

Vi genomför projekt i alla storlekar och svårighetsgrader,

– Villor
– Bostadsrättsföreningar
– Industrilokaler
– Infrastrukturprojekt

Hör av dig med dina frågor idag.

Geobear
Kistagången 20B
164 40 Kista

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.