Geobear <3 Säkerhet

(14 februari, 2019)

Det kan tyckas att sättningsskador är något som enbart är ett bekymmer för fastighetsägare. Något som påverkar fastighetsvärdet men inte de som arbetar i lokalen nämnvärt. Men är det verkligen så?

Så här kring Alla Hjärtans Dag, tycker vi att alla företag ska tänka lite extra på sin personals säkerhet och arbetsmiljö. Sättningsskador resulterar ofta i sprickbildning, eller nivåskillnader i lagerlokaler eller större kommersiella fastigheter. Ett typiskt problem är att betongplattor förskjuts i höjd. Höjdskillnader innebär fallrisker, eftersom någon som inte är medveten om problemet lätt kan snava på kanten.

Ett vanligt problem i samband med rörelser i betongplattorna är att truckar får svårt att transportera sig på ett effektivt sätt. Först kanske det bara är lite störande, men ju större nivåskillnad desto högre risk för att en truck, eller gods som transporteras på denna, ska välta. Förhoppningsvis inser personalen detta i tid och kör en “liten omväg” något som sammanlagt kan resultera i en hel del timmar och minuter, som hade kunna spenderas på produktivt arbete istället. Ibland stoppas produktionen helt i delar av lokalen, helt enkelt för att truckarna inte kan komma fram till pallplatserna.

Säkerhet alla hjärtans dag

Andra säkerhetsrisker

Andra följder av av sättningsskador kan vara att tomrum har uppstått under en betongplatta, vilket skapar en liten vickande rörelse varje gång, t.ex. en truck kör över den. Detta kan även åstadkomma störande, och onödiga ljud i arbetsmiljön.

Sättningsskador som istället resulterar i sprickor i väggarna, eller glipor mellan vägg och golv kan påverka arbetsmiljön på andra sätt. Är det en yttervägg kommer kyla och fukt ta sig in genom sprickorna, vilket i sin tur leder till både en kyligare arbetsmiljö, förhöjda uppvärmningskostnader och risk för fuktskador i fastigheten.

 

Inte att förringa vad gäller sättningsskador är den estetiska effekten. Företag betalar dyra pengar för att vistas i fina och fräscha lokaler. Sättningsskador, och sprickor till följd av detta bidrar till att markant sänka nivån på den positiva upplevelsen av lokalen. Något som kan vara nog så viktigt för att säkerställa lyckade affärer.

Vi på Geobear värnar om anställdas säkerhet, båda våra egna och andras!
Så ge dina anställda, eller kollegor, lite extra kärlek idag genom att slå ett slag för en säker arbetsmiljö.

 

Kontakta Geobear idag!

Vi hjälper dig att lösa dina sättningsproblem och skräddarsyr alla lösningar så att de passar just dig.

Fyll i kontaktformuläret, så återkommer vi så snabbt vi kan! Du kan även kontakta vår kundtjänst direkt via e-post eller telefon:

010- 14 550 15

[email protected]

Vi genomför projekt i alla storlekar och svårighetsgrader,

– Villor
– Bostadsrättsföreningar
– Industrilokaler
– Infrastrukturprojekt

Hör av dig med dina frågor idag.

Geobear
Kistagången 20B
164 40 Kista

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.