Geobear utvalda till grundstabiliseringsprojekt för att kolonisera Mars

(1 april, 2019)

SpaceX grundaren Elon Musk har fått planerna att röra sig snabbt framåt, när det kommer till uppdraget om att kolonisera Mars. Och han fortsätter att skapa rubriker genom upprepade tester, som har genomförts på företagets raketer. Från det lyckade avfyrningstestet av Raptormotorn, till de hexagonala plattorna som utgör Startships värmesköld. I Mars skapade bolaget stora nyheter genom de lyckade ”hop testen” (flygtest) av rymdfärjan som är avsedd att åka till Mars. Idag tillkännagavs planerna om förberedelser för en koloni på Mars.

 

Idag meddelade även Otso Lahtinen, CEO för Geobear, att den globala ledaren inom geopolymer-applikationer och marktekniska lösningar, kommer att utgöra en omfattande del av dessa planer. ”Geobears ingenjörer kommer vara del av den första besättningen som åker till Mars” sa Lahtinen på frågan om bemanningen för detta projekt på Mars.  ”Vi planerar att skicka marktekniska experter, tillsammans med SpaceX besättning och ingenjörer, samt annat byggmaterial och gods, till månen 2022. Väl där kommer vårt team att hjälpa till att bygga en kommersiell koloni och en avfyrningsramp – som en flygplats till Mars.”

 

Geobear utvalda till grundstabiliseringsprojekt för att kolonisera Mars

Geobear utvalda till grundstabiliseringsprojekt för att kolonisera Mars

Geobear kommer att vara del av det första teamet

När Musk ombads kommentera det hela sa han, ”Geobear kommer att vara del av det första teamet, eftersom de kommer att använda sin metod för geopolymerinjektering, för att grundförstärka byggnader och andra konstruktioner. Därifrån kommer de att åka med vid uppskjutningen av den andra bemannade rymdfärjan till Mars, för att göra samma sak igen. Vi vill att våra kolonier, och deras skyddsbarriär mot omgivningen, står på stabil mark. Rörelser i grundkonstruktionerna skulle kunna orsaka många problem, så Geobear säkerställer att detta inte kommer att ske.”

 

Geobears ingenjörer, besättningen och andra passagerare kommer att lämna jordensatmosfär i ”SpaceX Startship” som kommer att vara ihopkopplad med ”Falcon Heavy Rocket”. Falcon kommer sedan att lösgöra sig och återvända till jordens yta, där den kommer att återanvändas för många uppskjutningar till omloppsbanan. SpaceX Starship kommer att fortsätta till månen.

 

Lahtinen uppger 31 november 2022, som ett möjligt startdatum för uppdragen. När en person bland pressmedlemmarna påminner honom att 31 november inte finns, skrattar han och säger ”april, april”.

 

Men – bara så du vet Elon Musk, vi skulle vara intresserade.

Kontakta Geobear idag!

Vi hjälper dig att lösa dina sättningsproblem och skräddarsyr alla lösningar så att de passar just dig.

Fyll i kontaktformuläret, så återkommer vi så snabbt vi kan! Du kan även kontakta vår kundtjänst direkt via e-post eller telefon:

010- 14 550 15

[email protected]

Vi genomför projekt i alla storlekar och svårighetsgrader,

– Villor
– Bostadsrättsföreningar
– Industrilokaler
– Infrastrukturprojekt

Hör av dig med dina frågor idag.

Geobear
Kistagången 20B
164 40 Kista

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.