Gör ditt hem redo för påsken: 6 vårstädnings- och dekorationstips!

(16 april, 2019)

Oavsett om du är värd för hela din familj under påsk, eller bara behöver en anledning för att dra upp dig och ditt hus ur vintermörkret – så är påsken den perfekta tiden att rulla upp ärmarna och komma till skott. Ladda för vårstädning och dekorera ditt hus för våren. Det är dags att dra nytta av det finare vädret och ta in lite vårkänsla i huset. Nedan hittar du sex tips för att hjälpa dig veta var du ska börja!

1. Börja med städningen

Du kommer få svårt att ge ditt hem den där välbehövliga vårstädningen, om du redan har dekorerat för påsken. Det är faktiskt bäst att få den delen som ingen av oss vill göra ur vägen först. Först: Gör en plan. Ge dig själv 12-48 timmar för att storstäda ditt hem, beroende på hur stort det är. Det är bäst att göra allt på en dag eller en helg, så att du inte tappar stinget när du väl har ånga uppe. Så att det slutar med att du har två rum som ser fina ut, men resten av hemmet ser ut som när du började.

 

Gör ditt hem redo för påsken: 6 vårstädnings- och dekorationstips!

2. Gör städningen du brukar hoppa över

Om du inte är en riktigt “rengöringsmaskin” finns det förmodligen områden i ditt hus som du inte ofta kommer till i din vardagliga städning. Nu är det dags att få dessa gjorda. Gör en lista över alla uppgifter du normalt inte gör, i varje rum. Saker som att torka rent väggar som samlat på sig fingeravtryck, göra rent fönster, speglar, svåråtkomliga hörn eller ta bort fett från klibbiga köksytor. Om du någonsin har förberett ett hem till för försäljning så vet du hur alla saker du normalt hoppar över byggs upp till en riktig mardröm att rengöra. Så om du gör dessa vid varje vårstädning, ger det dig mindre huvudvärk om du någon gång tänker flytta.

3. Omge dig av vårfärger

En av de bästa sakerna med våren är hur världen förändras från ett tråkigt, monokromt landskap till ett som blommar med livfulla grönska och växter i gult, rosa och alla möjliga färger andra färger. Använd inredningsaccessoarer som färgglada kuddar och andra dekorationer för att få lite av den vårfärgen in i ditt hem.

 

Gör ditt hem redo för påsken: 6 vårstädnings- och dekorationstips!

4. Det är påsk – ha kul med det!

Var inte rädd för att ta in traditionella påsksaker i ditt hem: pastellfärgade ägg, gula kycklingar och söta kaniner. Om du har barn, få dem att hjälpa till att dekorera ägg och placera dem runt om i ditt hem. Ni kanske ska dekorera ett påskris, eller ett helt träd i trädgården med färgglada fjädrar, kulört ägg och fina påskpynt.

5. Om du har en trädgård, utnyttja det

Ibland är påsken välsignade med vackert sommarliknande väder medan andra gånger… inte direkt. Om du har turen med dig och får uppleva det förstnämnda, skita ned händerna! Plantera nya blommor, städa bort hösten och vinterns vissna löv, piffa i rabatterna och placera ut påskägg till dina barn (eller vän) att hitta på påskafton, eller helt enkelt som dekoration i trädgården.

6. Belöna dig med ett påskägg!

När du är klar med vårstädningen och påskpyntet, glöm inte bort att belöna dig själv för allt hårt arbete – har du tur kanske påskharen gömt ett påskägg till dig med!

 

Gör ditt hem redo för påsken: 6 vårstädnings- och dekorationstips!

 

Kontakta Geobear idag!

Vi hjälper dig att lösa dina sättningsproblem och skräddarsyr alla lösningar så att de passar just dig.

Fyll i kontaktformuläret, så återkommer vi så snabbt vi kan! Du kan även kontakta vår kundtjänst direkt via e-post eller telefon:

010- 14 550 15

[email protected]

Vi genomför projekt i alla storlekar och svårighetsgrader,

– Villor
– Bostadsrättsföreningar
– Industrilokaler
– Infrastrukturprojekt

Hör av dig med dina frågor idag.

Geobear
Kistagången 20B
164 40 Kista

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.