Åtgärda sättningar i vägar genom injektering utan schakt

Vägnätet är nästan lika gammalt som mänskligheten själv, men vi har kommit långt från att bara köra häst och vagn. Moderna motorvägar ska klara påfrestningar från stora långtradare och lastbilar som transporterar de varor som håller vår vardag och vårt samhälle igång. Om vägarna inte klarar av att hantera all fordon och nödvändiga transporter så kommer trafiken och därmed vardagen fastna i bilköer.

Våra vägar utsätts för ständiga påfrestningar av fordon med tunga laster, svenska väderförhållanden och ibland bristfällig dränering – något som dagligen påverkar marken under vägarna. Marken försvagas, samtidigt som problem som sättningar och tomrum kan uppstå. Dessa problem leder i sin tur till att vägarnas skick försämras, blir farliga att trafikera och på sikt måste stängas av för vägarbeten.

Vägunderhåll är tidskrävande, då det kan ta flera månader att åtgärda skadorna från sättningar och svag mark. Men inte med hjälp av Geobears geotekniska lösningar för förstärkning av vägar!

Geobears lösning för vägunderhåll är:

Snabb – Genom att använda Geobears teknologi med geopolymer blir underhållsarbetet utfört på några timmar, jämfört med de månader som traditionella reparationsmetoder kan kräva. Med Geobear kan trafiken börja köra på vägen igen inom femton minuter efter att behandling är genomförd. För många vägprojekt är Geobears teknik den absolut snabbaste lösningen på sättningsproblemen.

Kostnadseffektiv – Geobears arbete orsakar minimalt med avbrott och behov av att stoppa trafiken, vilket gör att många omkostnader kan hållas till ett minimum. Vägen är också körbar precis vanligt mycket snabbt efter genomfört arbete. Under de kommande tio åren kommer Geobear att spara skattebetalare i EU 1 biljon kronor.

Effektiv – Geobears arbete förstärker marken och ökar dess bärighet. Därmed ökar livslängden på beläggningen då den får stöd underifrån och fortsätter att vara jämn. Geobears teknologi minskar även markerosion under vägen, som kan vara extra påtagligt där lutningar förekommer. Geobears geopolymerer har stöttat konstruktioner sedan 1986.

Miljöneutral – Jämfört med andra metoder är vårt koldioxidavtryck mycket lågt, samtidigt som materialet inte påverkar grundvattnet.

Pålitliga och hållbara lösningar

Det har aldrig varit lättare att åtgärda sättningar i vägar. Under nästan 40 år har Geobear genomfört över 200,000 projekt i 38 länder, vilket bevisar fördelarna med effektiva markförstärkande och stabiliserande lösningar för vägunderhåll.

Geobear arbetar aktivt med en policy för noll skador hos våra anställda, allmänheten eller på miljön. Vill du veta mer om geopolymerer? Läs mer om geopolymer och dess effekter i marken.

Är du intresserad av Geobears vägunderhåll och sättningsåtgärder? Kontakta oss och boka ett första möte idag!

Kontakta Geobear idag!

Vi hjälper dig att lösa dina sättningsproblem och skräddarsyr alla lösningar så att de passar just dig.

Fyll i kontaktformuläret, så återkommer vi så snabbt vi kan! Du kan även kontakta vår kundtjänst direkt via e-post eller telefon:

010- 14 550 15

[email protected]

Vi genomför projekt i alla storlekar och svårighetsgrader,

– Villor
– Bostadsrättsföreningar
– Industrilokaler
– Infrastrukturprojekt

Hör av dig med dina frågor idag.

Geobear
Mätarvägen 12,
196 37 Kungsängen

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.