Geobear erbjuder geotekniska lösningar för golvutjämning och golvlyft. När golv sviktar, lutar eller är ojämna beror det ofta på sättningar under byggnaden. Många tror att det är dyrt och jobbigt att räta upp och lyfta golv som har sjunkit, men Geobear erbjuder geotekniska lösningar som är både snabbare och billigare än traditionella metoder.

Våra lösningar kan jämna ut, samt lyfta golv och betongplattor störningsfritt. I vanliga fall kan vi lyfta konstruktioner på under en dags arbete, men även större projekt kan planeras så att golvutjämningen inte stör de som bor i huset, eller fördröjer företagets verksamhet.

Geobear erbjuder bland annat följande lösningar:

Golv som har sjunkit är ett ganska vanligt problem. Med Geobears lösningar för golvlyft kan man jämna ut och räta upp sneda, lutande golv störningsfritt. Vi kan även jämna ut och lyfta vägar, gator, järnvägar, parkeringsplatser och flygplatsers landningsbanor som har sjunkit eller satt sig. Vid behov kan arbetet göras på nätter och veckoslut. Det gör våra lösningar ideella för objekt som inte kan stängas under reparationen.
 

Golvutjämning görs kontrollerat och säkert

Sjunkande golv före och efterInnan konstruktioner eller grundplattor lyfts, undersöker man noggrant jorden som finns under. Med hjälp av undersökningarna kontrollerar man bland annat ifall konstruktionen fortfarande sjunker, eller om sättningarna har stannat av. Om man bedömer att sättningen fortsätter så injekteras geopolymer ner i marken, där de stabiliserar och tätar de olika jordlagren och på så vis stoppar sättningen.

Själva reparationen börjar med att man borrar hål igenom de golv eller grundplattor som har sjunkit. Sedan installerar man rör i hålen genom vilka man injekterar det expanderande geopolymeret. Det expanderande geopolymeret fyller först alla tomrum, därefter expanderar det och lyfter upp konstruktionen som har sjunkit till önskad nivå. Hela processen är övervakad och man följer med vad som händer med flera olika mätinstrument. På det här sättet kan man säkra sig om att lyftet göra säkert och kontrollerat.

Geobears lösning för golvutjämning är väldigt exakt, vid behov kan man jämna ut golv och lyfta dem med millimeters nogrannhet. Geopolymeret som injekteras i marken hårdnar nästan omedelbart – cirka 15 minuter efter att ett golv eller en betongplatta har behandlats kan en lastbil köra över det behandlade området. När golvet är lyft till den nivån man vill så sjunker det inte mer.
 


 

Golvlyft och lyft av byggnader

Geobears lösning för golvutjämning kan även användas för att lyfta byggnader. Våra golvlyft görs utan mekanisk kraft. Om t.ex. hörnet på en byggnad har sjunkit så injekteras vår specialiserade geopolymer direkt ner i marken under grunden.

Först fyller geopolymeret igen de eventuella hål som finns i marken, efter det expanderar geopolymeret och lyfter golvet/byggnaden som finns ovanför. Denna lösning lämpar sig bäst för byggnader som är på ett plan, eller ett par våningar högt. Genom åren har Geobear lyft och jämnat ut många olika typer av byggnader – allt från små villor till stora industribyggnader.

Fördelar med geotekniska golvlyft

Då man lyfter en byggnad med geopolymer används ingen mekanisk kraft, vilket gör den här lösningen till ett mildare alternativ än att till exempel lyfta med domkraft. Under reparationsarbetet behöver inte de bärande konstruktionerna söndras och brytas upp. Det krävs inte heller någon schaktning eller stora, tunga maskiner.

Lyftet görs med millimeters noggrannhet. Vid behov kan byggnader lyftas upp till 30cm. Reparationsarbetet stör inte vardagen för husets invånare eller fabrikens verksamhet – och dessutom är det billigare än traditionella metoder.

Geobear utnyttjar sin erfarenhet på nästan 40 år av reparationslösningar och golvlyft. Varje projekt genomförs enligt de processer som utvecklats för att uppnå ett utmärkt resultat.

Intresserad av våra tjänster eller vill du ha en offert?

Om du märker att byggnaden har satt sig eller ser sprickor på sockeln och vill ha en snabb lösning på problemet, ring oss på 010 1997544 eller fyll i vårt kontaktformulär. Våra experter hjälper dig att hitta rätt lösning!

Kontakta Geobear idag!

Vi hjälper dig att lösa dina sättningsproblem och skräddarsyr alla lösningar så att de passar just dig.

Fyll i kontaktformuläret, så återkommer vi så snabbt vi kan!

Eller ring oss nu: 010- 14 550 15

Vi genomför projekt i alla storlekar och svårighetsgrader,

– Villor
– Bostadsrättsföreningar
– Industrilokaler
– Infrastrukturprojekt

Hör av dig med dina frågor idag.

Geobear
Kistagången 20B
164 40 Kista

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.