Markförstärkning är en nödvändig åtgärd när jorden under en byggnad inte är tillräckligt stark och stabil, eftersom det finns det en risk för konstruktionen sjunker och sätter sig. Markstabilisering med hjälp Geobears innovativa lösning förbättrar och stabiliserar jordens bärighet direkt under grunden. Detta utan schaktning, vibrationer eller andra störningar.

Vår metod för markstabilisering använder sig av geopolymer, som injekteras djupt ner i marken. Där expanderar det med en kraft på upp till 10 000 kilopascal. Då geopolymeren expanderar packar den jorden omkring sig tätare. På så vis förhindrar den att byggnader och konstruktioner sjunker eller sätter sig. Med geopolymerinjektering kan bärigheten förbättras på förhand, till exempel när byggnadens användningsområde ändras, eller när belastningen på byggnaden ökar av annan anledning.

Man kan utnyttja geopolymer-injektering i nästan alla typer av jordar, till exempel om byggnaden står på lös jord eller eroderad mark. Det kan användas för att stabilisera en mängd olika typer av objekt, till exempel villor, industribyggnader, kommersiella byggnader, parkeringsplatser och vägar. Konstruktionerna kan även vid behov lyftas tillbaka till önskad nivå med millimeterprecision.

Jordens bärighet förbättras snabbt och kostnadseffektivt

Markstabilisering

Innan själva reparationsarbetet börjar undersöker Geobears expertteam noggrant jorden som finns under grunden. Med hjälp av testerna tar man reda på hur djupt man skall injektera geopolymeret och vilka typer av geopolymer som skall användas för markförstärkning och för att maximera jordens bärighet.

När man vet vilka markförhållandena är, borrar man små hål genom grunden eller betongplattorna. I de små hålen, med en diameter på ca 2cm, installeras injekteringsrör genom vilka man injekterar flytande geopolymer så djupt som man önskar. Först så penetrerar geopolymeret, som är i vätskeform, de håligheter som finns i jorden, varpå den expanderar och tätar den omkringliggande jorden.

Injekteringen övervakas med lasermätare som visar när jorden har nått önskad bärighet. Geopolymeret som injekteras i jorden härdar på cirka 15 minuter, och den önskade bärigheten för konstruktionen nås. Markförstärkning har aldrig varit så smidigt.

Fördelar med geoteknisk markstabilisering

  • Marken kan förstärkas, tätas och stabiliseras snabbt och störningsfritt.
  • På mindre platser kan man stabilisera marken och förstärka jorden på några timmar.
  • Vid behov kan man injektera geopolymer på ett litet, avgränsat område.
  • Vi lämnar inget skräp, damm eller vatten efter oss.
  • Geopolymerer som Geobear använder är säkra, eftersom de inte löser sig i vatten eller belastar den omgivande jorden och marken.

Allt detta innebär att Geobears markstabilisering är ett snabbt, precist, effektivt, prisvärt och miljöneutralt alternativ.

Intresserad av våra tjänster för markförstärkning?

Om du vill ha mer information om Geobear och våra tjänster, eller om du funderar på om de kan hjälpa dig och vara en lösning på ett sättningsproblem, ring oss eller fyll i vårt kontaktformulär. Våra experter hjälper dig att hitta rätt lösning.

Kontakta Geobear idag!

Vi hjälper dig att lösa dina sättningsproblem och skräddarsyr alla lösningar så att de passar just dig.

Fyll i kontaktformuläret, så återkommer vi så snabbt vi kan!

Eller ring oss nu: 010- 14 550 15

Vi genomför projekt i alla storlekar och svårighetsgrader,

– Villor
– Bostadsrättsföreningar
– Industrilokaler
– Infrastrukturprojekt

Hör av dig med dina frågor idag.

Geobear
Kistagången 20B
164 40 Kista

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.