Markförstärk industrin i vinter – den perfekta tiden!

(8 januari, 2020)

Markförstärk industrin

 

Traditionellt sett har byggindustrin uppfattats som en bransch som blomstrar under sommaren, speciellt här i Norden. Eftersom snö och hårt väder innebär utmanande förutsättningar för många byggen. De många inte vet är att markförstärkning med hjälp av geopolymerer går alldeles utmärkt att genomföra året runt!

 

Oavsett om det är frågan om en industrilokal, ett kontorskomplex eller en affärslokal så ser Geobear till att verksamheten kan rulla på som vanligt samtidigt som sättningsproblemet åtgärdas. Det spelar ingen roll att regnet piskar mot rutorna eller snön yr runt lastkajen.

Markförstärkning av kommersiella lokaler i bitande kyla

Eftersom många arbeten är begränsade till att genomföras på sommaren, är det fördelaktigt att utnyttja vintern för de renoveringar som lämpar sig att utföra då. Även om Geobears lösning med fördel kan genomföras parallellt med annan service, är det skönt att slippa planera in samtliga renoveringsprojekt under samma kritiska veckor på sommaren.

 

Under vintern kan många reparationsarbeten hindras av andra omständigheter än enbart stelfrusna fingrar och tår. I norden kan till exempel tjälen vara två meter djup eller mer och många byggprojekt kräver snöskyfflande före och till och med under reparationsarbetet. Under vintern räcker dagsljuset endast några timmar om dagen (och riktigt långt norrut kanske inte ens det!), vilket innebär att arbetsplatsen dessutom måste belysas på ett adekvat sätt för att uppnå säkra arbetsförhållanden.

 

Vintern kan alltså vara en ganska ansträngande tid för renoveringsarbeten! Men vi på Geobear kan trots detta genomföra markförstärkning, golvlyft och åtgärda sättningsproblem under hela vintern!

 

Markförstärk industrin

Hur fungerar markförstärkning på vintern?

Geobear behandlar och markförstärker främst marken under grunden, och enligt praxis ska grunder vara isolerade mot tjäle, eller byggda till ett sådant djup att frost och tjäle inte kan påverka dem. Den spillvärmen som kommer från byggnaden är dessutom oftast tillräcklig för att förhindra att marken under grunden fryser.

 

När det gäller golvlyft i industrifastigheter är dessa väldigt förskonade från det hårda vinterklimatet och golvlyft genomförs med fördel även vintertid. Själv lyftet genomförs genom 12 millimeters hål som borras genom betongplattan, genom vilka expanderande geopolymerer injekteras som fyller tomrummet under plattan och lyfter tillbaka den till önskad nivå.

 

Markförstärkning eller golvlyft av byggnader som står helt kalla under vintern eller är så pass gamla att grunden inte är isolerad mot tjäle i marken, bedöms alltid från fall till fall. Om dessa projekt är lämpliga vintertid avgörs bland annat baserat på vilken djup som markförstärkning bör ske och vilken typ av mark som finns under huset. Geopolymeren som Geobear använder sig av kommer sedan att förbättra grunden överlag, bland annat genom att den kommer bidra till bättre isolering och göra så att tjäldjupet minskar utöver de markförstärkande egenskaperna.

Geopolymerernas tekniska egenskaper möjliggör att de används i jordar med temperaturer på mellan -15 till +60 grader celsius. Injektering i sig kan utföras även om luften är betydligt kallare än så. Med andra ord så är den största utmaningen under vintern att hålla teknikerna varma, medan geopolymerinjektering i sig fungerar utmärk i alla väder.

 

—–

Geobear Sverige är en del av Geobear Global.

Kontakta Geobear idag!

Vi hjälper dig att lösa dina sättningsproblem och skräddarsyr alla lösningar så att de passar just dig.

Fyll i kontaktformuläret, så återkommer vi så snabbt vi kan! Du kan även kontakta vår kundtjänst direkt via e-post eller telefon:

010- 14 550 15

[email protected]

Vi genomför projekt i alla storlekar och svårighetsgrader,

– Villor
– Bostadsrättsföreningar
– Industrilokaler
– Infrastrukturprojekt

Hör av dig med dina frågor idag.

Geobear
Mätarvägen 12,
196 37 Kungsängen

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.