Sättningskarta för Sverige

Sättningskarta Sverige

Sättningar är ett vanligt problem i Sverige, och ofta beror på att markförhållanden och grundkonstruktioner inte överensstämmer. Eller att markförhållandena av någon anledning har förändrats. Det är ett problem som drabbar flera hundra fastighetsägare varje år. Men, vissa områden är mer känsliga för sättningar än andra.

 

Vi har tagit fram en sättningskarta för Sverige, för att bättre kunna förstå vilka områden som är mest drabbade. Dessa kartor bygger på de områden, inom vilka vi har sett att många sättningsproblem har rapporterats. Markförhållanden, precis som människor, är olika. Så genom att vi i många områden genomfört ett flertal projekt, har vi fått erfarenhet och kunskap kring vad markförhållandena i just det området kräver. Du kan läsa mer om varför Sveriges markförhållanden orsakar sättningar här.

 

Eftersom vi har funnit dessa kartor väldigt användbara, tänker vi att det kanske skulle hjälpa dig med! Så här nedan presenterar vi Geobears sättningskartor för Sverige.

Områden där sättningar finns

Vi har använt oss av vår tillgängliga data, många hundra individuella datapunkter för att sammanställa en karta över områden i Sverige som drabbats av sättningar. Som du ser är de områden där flest rapporterad sättningsproblem finns, i de stora städerna Stockholm, Göteborg och Malmö. För att ta del av mer om riskzonerna kan du klicka här.

 

Det finns många anledningar till att så är fallet – fler fastigheter som kan drabbas, svårare att få tag i bra mark att bygga på, ökat marktryck på en liten yta och grundvatten nivåer som sjunker. Allt detta kan bidra till ökade sättningsproblem. Vilket det finns flertalet lösningar till!

Hur löser vi sättningsproblem på bara 1-2 dagar?

VÅRA EXPERTER BORRAR SMÅ HÅL I DET DRABBADE OMRÅDET

UK Subsidence Maps

Med en storlek på bara 16mm är hålen samma storlek som ett tiokronorsmynt, och oftast behöver vi inte ens arbeta inne i huset. (Inget grävarbete krävs).

VI INJEKTERAR EN SPECIELLT UTFORMAD GEOPOLYMER UNDER FASTIGHETEN

UK Subsidence Maps

Men en snabb och enkel process injekterar vi en geopolymer som expanderar och snabbt stelnar för att stabilisera huset.

GEOPOLYMEREN STELNAR DIREKT OCH BLIR LIKA HÅRD SOM BETONG

UK Subsidence Maps

Inom bara 15 minuter har geopolymeren expanderat för att fylla alla tomrum och förstärka marken, och är då redan 90% härdad.

HUSET LYFTS (OM DET BEHÖVS) OCH GRUNDEN FÖRSTÄRKS

UK Subsidence Maps

Du kommer att se resultatet direkt. Oftast går sprickor tillbaka och dörrar och fönster öppnar sig fritt igen, när vi lyft och stabiliserat ditt hus.

Är din fastighet i fara?

Om du är orolig för att din fastighet kan lida av sättningsproblem, kan det vara en god idé att titta lite extra på vår sättningskarta. Om du befinner dig i ett område där många andra också rapporterat sättningsproblem och ditt hus visar vanliga tecken på sättningsproblem

Kontakta oss idag för en sättningsinspektion

Har du frågor om sättningar, eller vill du att vi skickar en besiktningsman för att inspektera eventuella sättningsproblem? Fyll i kontaktformuläret nedan, eller ring oss idag på 010 – 14 550 15.

Kontakta Geobear idag!

Vi hjälper dig att lösa dina sättningsproblem och skräddarsyr alla lösningar så att de passar just dig.

Fyll i kontaktformuläret, så återkommer vi så snabbt vi kan! Du kan även kontakta vår kundtjänst direkt via e-post eller telefon:

010- 14 550 15

[email protected]

Vi genomför projekt i alla storlekar och svårighetsgrader,

– Villor
– Bostadsrättsföreningar
– Industrilokaler
– Infrastrukturprojekt

Hör av dig med dina frågor idag.

Geobear
Mätarvägen 12,
196 37 Kungsängen

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.