Problem

Den äldsta delen av detaljhandelns fastighet, hade sättningsproblem som hade pågått under en längre tid. Flera kortsiktiga försök hade gjorts för att försöka att lösa problemet. Byggnaden hade satt sig ojämnt, vilket ledde till problem i själva butiken och för kylanläggningarna. Det drabbade området var ca 3000m².

Byggnadens äldsta del bestod av en grund som stod på lera, de bärande ramstrukturerna var byggda på pålar, på hård mark. Grunden som stod på lös lerjord på 1,5 meters djup, hade börjat sjunka, då leran kompakteras på grund av ojämn belastning. Vilket resulterat i att även golvplattorna inne i butiken rörde sig nedåt.

Innan projektet startade kunde man se tydliga att golvet lutade. Lutningen som orsakade av sättningen på golvkonstruktionen var upp till 3,3 centimeter på en sträcka på 2,2 meter. Sättningen var mycket ojämn på grund av ett homogent utfyllnadsskikt.

Ojämnheterna orsakade problem i den normala driften och användningen av affärslokalen och kylanläggningarna.

Lösning

Sättningsproblemet löstes med hjälp av geopolymerinjektering.

Geopolymerinjekteringen gör så att utfyllnadsskiktet blir starkare, då det binder och förstärker materialet, och på det sättet sprids den ojämna belastningen på golvet ut över ett större område. Detta minskar sättningarna.

Förutom förstärkning av utfyllnadsskiktet så fylldes även tomrummet som fanns under golvet upp. Golvet
jämnades även ut med framtida ombyggnader i åtanke.

Resultat

Detaljhandelns problem löstes med hjälp av geopolymerinjektering.

Arbetet utfördes utanför butikens öppettider, och butiken behövde inte stänga igen sin verksamhet alls under arbetets gång.

Kontakta Geobear idag!

Vi hjälper dig att lösa dina sättningsproblem och skräddarsyr alla lösningar så att de passar just dig.

Fyll i kontaktformuläret, så återkommer vi så snabbt vi kan! Du kan även kontakta vår kundtjänst direkt via e-post eller telefon:

010- 14 550 15

[email protected]

Vi genomför projekt i alla storlekar och svårighetsgrader,

– Villor
– Bostadsrättsföreningar
– Industrilokaler
– Infrastrukturprojekt

Hör av dig med dina frågor idag.

Geobear
Kistagången 20B
164 40 Kista

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.