50% lägre kostnader och tidsbesparingar på 70% för Airforce One-flygfältet

Flygbasen Andrews Air Force Base är hemvist för Air Force One. Planets förmåga att landa äventyras när verksamheten stängs ner av säkerhetsskäl. Alla reparationer på flygplatser måste genomföras snabbt. Men Andrews-flygplats krävde en ännu snabbare reparation, som endast Geobear kunde erbjuda.

En betydande sänka hade bildats i en av landningsbanorna på Andrews Air Force Base. En teknisk undersökning visade att sänkan hade orsakats av ett läckande rör. Marken runt röret hade försvagats så pass att en fullständig rekonstruktion av plattorna ovanför det verkade vara den enda lösningen.

Geobears markstabiliseringslösning bygger på att ett geopolymersystem i två delar (2-komponent) injekteras under betongen genom förborrade, 15 mm stora hål. Polymerisationen mellan marken och plattan ger en utvidnings­koefficient på 20:1 och en lyftkapacitet på 383 kN/m2 . Geobears markstabiliseringslösning användes i det här projektet även för att öka densiteten på djupet i marken, genom att geopolymer injekterades under gränsytan mellan marken och beläggningen.

Geobear utförde ett antal projekt på kort tid. Först tillämpades Geobears golvutjämningslösning för att lyfta plattorna i det sjunkna området. Därefter rekonstruerade medarbetarna marken runt röret med hjälp av lösningen för markstabilisering. Geopolymeren injekterades på djupet i ett rutmönster, och man arbetade inåt mot röret för att pressa vattnet ur jorden och in i röret. Nästa steg var att försegla de läckande fogarna på röret, innan beläggningen på ytan reparerades och förseglades.

Att gräva ut och ersätta det problematiska området skulle ha kostat ungefär 250 000 dollar med personal på plats i 35 dagar. Geobears reparationsstrategi kostade hälften så mycket som den uppskattade ersättningskostnaden och tog totalt 10 dagar att utföra. På grund av avbrott som var planerade nattetid, när all verksamhet stängdes ner, utfördes arbetet främst nattetid, så att trafiken kunde flyta obehindrat under de livligaste timmarna.

Kontakta Geobear idag!

Vi hjälper dig att lösa dina sättningsproblem och skräddarsyr alla lösningar så att de passar just dig.

Fyll i kontaktformuläret, så återkommer vi så snabbt vi kan! Du kan även kontakta vår kundtjänst direkt via e-post eller telefon:

010- 14 550 15

[email protected]

Vi genomför projekt i alla storlekar och svårighetsgrader,

– Villor
– Bostadsrättsföreningar
– Industrilokaler
– Infrastrukturprojekt

Hör av dig med dina frågor idag.

Geobear
Mätarvägen 12,
196 37 Kungsängen

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.