Geobear kallades ut till en fastighet i centrala England som hade drabbats av sättningar. Ett antal faktorer hade orsakat problemet, främst krympande lerjord som förvärrades av rötter från intilliggande träd.

Tallar kantade vägen där fastigheten ligger och rötter i jorden absorberade stora mängder fukt. När lerjord förlorar fukt krymper den och kan göra att en grund ovanför sjunker något. Sättningar är strukturella rörelser och är vanligtvis synliga genom diagonala sprickor i murverket på en fastighet. 

När strukturella rörelser inträffar krävs geopolymerinjektion eller undergjutning med betong för att antingen stabilisera marken eller förlänga djupet på fundamenten. Båda metoderna kommer att ge en permanent lösning, även om fördelarna med en modern geopolymerlösning överväger fördelarna med undergjutning med betong.

Injektionsrören intill fastigheten

På den här fastigheten använde Geobear sin injektionsteknik med geopolymerer för att stabilisera marken under fundamentet. För att slutföra arbetet bedömde Geobear datan från sättningsbesiktningen som avslöjar djupet på grunden, typen av mark som lerans plastisitets index och närvaron av rötter. Följaktligen designade Geobear en åtgärd med en av dess specialiserade geopolymerer för användning i lerjord. Designen krävde injektioner placerade runt ytterväggarna på hela fastigheten och till ett antal meter under fundamentet. 

Tvåkomponentslösningen geopolymer som Geobear använder expanderar i lerjorden och fyller sprickorna och hålrummen. Denna rekonstitution av jorden säkerställer att den inte längre kan krympa eller svälla och ger en permanent stabil bas för byggnadens fundament.

På grund av omfattningen av sättningar vid denna fastighet tog arbetet fem dagar att slutföra. Vanligtvis är sättningsproblem isolerade till ett område av en fastighet och kan slutföras inom en dag med Geobears teknik.

 

Om du har sprickor eller är orolig för sättningar, vänligen kontakta oss via formuläret nedan eller ring 010 145 50 15 vardagar mellan 08.00 och 16.00.

Kontakta Geobear idag!

Vi hjälper dig att lösa dina sättningsproblem och skräddarsyr alla lösningar så att de passar just dig.

Fyll i kontaktformuläret, så återkommer vi så snabbt vi kan! Du kan även kontakta vår kundtjänst direkt via e-post eller telefon:

010- 14 550 15

[email protected]

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Kontakta Geobear idag!

Vi hjälper dig att lösa dina sättningsproblem och skräddarsyr alla lösningar så att de passar just dig.

Fyll i kontaktformuläret, så återkommer vi så snabbt vi kan! Du kan även kontakta vår kundtjänst direkt via e-post eller telefon:

010- 14 550 15

[email protected]

Vi genomför projekt i alla storlekar och svårighetsgrader,

– Villor
– Bostadsrättsföreningar
– Industrilokaler
– Infrastrukturprojekt

Hör av dig med dina frågor idag.

Geobear
Mätarvägen 12,
196 37 Kungsängen

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.