KUNDSITUATION OCH BAKGRUND

Hos Brännskyrka Brandstation i Stockholm hade man upptäckt sprickor längs väggen i tillbyggnaden i anslutning till stationen. Stationsbyggnaden är  från 1979 och tillbyggnaden från 1993. Men 2003 har en ny våning tillförts utan att förstärka grunden. Byggnaden står på packad sprängsten. Ursprunglig jordmassa med varierande djup ligger kvar under schaktbotten. Detta innebär att grundläggningen längs med den befintliga ytterväggen som fått ökad belastning har en ojämn styvhet. Grundsulan är dimensionerad för att klara av ursprunglig last trots ojämnheten men inte för den ökade lasten från påbyggnaden med differential sättning som följd.

Kunden Kontaktade Geobear för att få en långsiktig lösning på problemet.

 

KUNDALTERNATIV

 

Ett av alternativen för brandstationen hade varit att påla byggnaden, men det hade varit dyrt och inneburit stora störningar för verksamheten.

Det andra alternativet som diskuterades var att endast kontinuerligt reparera skadorna på byggnaden. 

 

VARFÖR VALDE ÄGAREN GEOBEAR ÖVER ALTERNATIVEN?

 

Att påla hade varit mer tidskrävande och betydligt mer störande för verksamheten och då brandstationen behöver vara bemannad dygnet runt var det aldrig ett bra alternativ.

Att inte göra något åt sättningarna utan bara hantera skadorna var heller inte att föredra då både Stockholm stad och Storstockholm brandförsvar är mycket noga med att tillhandahålla en säker och god arbetsmiljö till sin personal.

 

GEOBEARS LÖSNING OCH SLUTRESULTATET

Geobears lösning innebar att stabilisering och lyft gjordes längs med den 40 meter långa grundkonstruktionen. Geopolymerinjektering skedde helt från tillbyggnadens utsida under grundsulan och för att minska risken för fortsatta sättningar gjordes även en markförstärkning ned till ca 2,5 m djup.

Liknande projekt

Kontakta Geobear idag!

Vi hjälper dig att lösa dina sättningsproblem och skräddarsyr alla lösningar så att de passar just dig.

Fyll i kontaktformuläret, så återkommer vi så snabbt vi kan! Du kan även kontakta vår kundtjänst direkt via e-post eller telefon:

010- 14 550 15

[email protected]

Vi genomför projekt i alla storlekar och svårighetsgrader,

– Villor
– Bostadsrättsföreningar
– Industrilokaler
– Infrastrukturprojekt

Hör av dig med dina frågor idag.

Geobear
Mätarvägen 12,
196 37 Kungsängen

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.