Kundsituation och bakgrund

En byggnad som innefattar både affärsverksamhet och bostäder, byggd på 1860-talet i centrum av Karleby, hade märkt av sättningsproblem.

Byggnadens bärande konstruktioner är gjorda av naturliga stenblock, och själva rustbädden består av timmer. Problemet var att träet har börjat förmultna och falla sönder. Grunden behövde därför åtgärdas på det K-märkta huset.

Kundalternativ och varför Geobear valdes

Ett alternativ till den valda reparationsmetoden var lamellering, då hade de skadade stockarna ersatts med betong. Denna metod kräver dock mark- och grävarbete, vilket skulle ha varit en långsam och krävande process, som uppskattades att ta flera månader att genomföra.

Ett annat alternativ var borrning, som i sin tur skulle ha krävt lastbärande strukturer. Den metoden är svår, arbetsintensiv och kostar ungefär dubbelt så mycket som Geobear-metoden.

Geobears geopolymerinjektering valdes slutligen som lösning.

Geobears lösning och slutresultatet

När arbetet genomfördes injekterades expanderande geopolymer ner under huset, och förstärkte grunden. Injektionen gjordes till de djup som krävdes för att nå bra mark.

Geobear-metoden är en snabb lösning som ger minimala störningar på omgivningen. Arbetet utfördes på 3,5 vecka.

Med Geobear-metoden behövs inget grävarbete, eftersom injektionen görs med hjälp av 50 millimeters hål, som borras i marken. Geobear erbjuder lösningar där de inte finns något behov av att flytta ut, eller stoppa verksamheten.

Karleby Grundstabilisering Geobear

Rätta till sättningsproblem på vintern – det går!

Se videon från projektet

Kontakta Geobear idag!

Vi hjälper dig att lösa dina sättningsproblem och skräddarsyr alla lösningar så att de passar just dig.

Fyll i kontaktformuläret, så återkommer vi så snabbt vi kan! Du kan även kontakta vår kundtjänst direkt via e-post eller telefon:

010- 14 550 15

[email protected]

Vi genomför projekt i alla storlekar och svårighetsgrader,

– Villor
– Bostadsrättsföreningar
– Industrilokaler
– Infrastrukturprojekt

Hör av dig med dina frågor idag.

Geobear
Kistagången 20B
164 40 Kista

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.