Kundsituation och bakgrund

3,5 miljon turister besöker varje år Helsingfors, och dessa behöver då någonstans att övernatta. Det ökade behovet av hotell har fått även hotell Scandic Marski att utöka sin kapacitet. I samband med renovering av hotellet valde de att även bygga till ytterligare våningar.

Tillbygget gör att belastningen på hotellets grund ökar, vilket gör att betongstommen i fastigheten måste förstärkas. Den finns 3 våningar under markplan, vilket är cirka tio meter under gatunivån.

Eftersom grundvattennivån är ungefär en meter ovanför golvytan på nedreplan, måste först vattnet tas bort, innan man kan borra genom golvet.

Kundalternativ

I den ursprungliga renoveringsplanen hade Scandic Marski tänkt lösa det ökade behovet av bärighet, genom en större grundsula. Utöver det hade hotellet även tänkt förstärka den nuvarande konstruktionen med cementinjektioner.

Ett sådant arbete hade krävt både installationstid och torktid för cementen. Det hade inneburit att själva nybyggnationen, alltså de nya våningarna, hade behövt invänta att arbetet med att förstärka grunden hade genomförts. Det hade varit ett mer tidskrävande alternativ än Geobears-lösning.

Varför valds Geobear över alternativen?

Eftersom Geobears metod var med geopolymerinjekteringar, var den snabba metoden, valde hotellet istället den lösningen.

Markstabiliseringen skedde under den nuvarande grundsulan, vilket gjorde att den tillåtna belastningen ökade, utan behov av att öka grundens totala yta.

Geobears lösning och slutresultatet

I den vattentäta golvplattan borrades enbart små hål för injekteringsrören. Hålen är enkla att få vattentäta igen efter att injekteringen är genomförd.
Fördelen med Geobears metod är att den uppnår sin bärighet redan 15 minuter efter att reparationsarbetet är genomfört.

Se videon från projektet på Scandic-hotellet

Liknande projekt

Kontakta Geobear idag!

Vi hjälper dig att lösa dina sättningsproblem och skräddarsyr alla lösningar så att de passar just dig.

Fyll i kontaktformuläret, så återkommer vi så snabbt vi kan! Du kan även kontakta vår kundtjänst direkt via e-post eller telefon:

010- 14 550 15

[email protected]

Vi genomför projekt i alla storlekar och svårighetsgrader,

– Villor
– Bostadsrättsföreningar
– Industrilokaler
– Infrastrukturprojekt

Hör av dig med dina frågor idag.

Geobear
Kistagången 20B
164 40 Kista

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.