Kundsituation och bakgrund

Entrén som byggdes till på Göteborgsvillan 2010 hade under sommaren 2018 drabbats av sättningsproblem.

Joel och Sofie märkte detta genom att det uppkommit en glipa mellan golvlisten och golvet inne i hallen. Detta var mellan den ordinarie huskroppen och entré-byggnaden. Under sommaren förvärrades problemen och det gick inte längre att öppna dörren för att komma in i entrén. Glipan vid golvet mellan entrébyggnaden och huset oroade familjen.

Kundalternativ

Ett alternativ hade varit att ignorera orsaken till problemet och istället försökt anpassa dörren till det ändrade utseende på karmen. Det hade tillfälligt kunna lösa problemet – att det inte gick att komma in. Men risken hade varit stor att problemet återkom i större skala, eftersom rot-orsaken inte blivit behandlad.

Ytterligare en risk med att välja att inte göra någonting, hade varit att gliporna mellan golvet och listen inne i entrén blivit värre och sättningarna på sikt även påverkat andra delar och orsakat större skada. Det hade inneburit högre kostnader än att lösa problemen medans de fortfarande var förhållandevis små.

Varför valde Ägaren Geobear över alternativen?

När det inte längre gick attöppna ytterdörren insåg Sofie och Joel att det var dags att ta tag i problemet. De ville också se till att glipan som var tydlig i hallen inte blev värre, och orsakade ytterligare problem.

Geobear erbjöd en enkel och snabb metod som skulle lösa problemet, utan behov av att riva upp golvet eller flytta ifrån huset tillfälligt.

Geobears lösning och slutresultatet

Husets entréutbyggnad förstärktes genom att injektera geopolymer ner under marken där den största vikten från utbyggnaden tas upp, under grunden. Denna metod säkerställer att framtida sättningsproblem undviks.

Entrén lyftes även tillbaka till ordinarie nivå genom att expanderande geopolymerer som injekterades genom 12mm hål, som placerades längs utbyggnadens fasad.

Efter genomfört arbete hade mellanrummet i hallen, mellan listen och golvet gått tillbaka, och dörren gick återigen att öppna.

Hela projektet genomfördes på endast en dag och enbart genom arbete utifrån tomten.

Hall Före

Hallen Före Arbetet

Hall Efter

Hallen Efter Arbetet

Efter att Geobear genomfört arbetet försvann mellanrummet mellan listen och golvet i hallen och dörren fungerade som vanligt igen – Joel Laine, Göteborg

STABILISERING OCH LYFT

KATEGORI……………………………………………. VILLA
FOKUS……………………….. STABILISERING & LYFT
PLATS…………………………..GÖTEBORG, SVERIGE
UTFÖRANDE………………………. SEPTEMBER 2018
TIDSÅTGÅNG………………………………………..1 DAG
TEKNOLOGI……… GEOPOLYMERINJEKTERING