Kundsituation och bakgrund

Lotta Hammarberg bor i ett stort hus i Farsta utanför Stockholm. Huset är byggt av Lottas morfar 1929, och har gått i arv i tre generationer.

Problemet som Lotta uppmärksammade var att hennes hus börjat sätta sig, och sprick sönder. En del av villan, ett hörn som ligger i söderläge var speciellt drabbat. Där finns en stor betongtrappa som är fäst i husets entré, och den sjönk och drog med sig hörnet. Vilket fick till följd att det uppstod stor sprickbildning i fasaden till villan.

Kundalternativ

Lotta har själv arbetat inom byggbranschen, men såg ingen tydlig lösning på problemet.

Lotta beskriver det själv som att hon gick in och googlade på markförstärkning, och på så sätt hittade Geobear och markförstärkning med hjälp av geopolymerinjektering.

Det var det enda alternativet som Lotta såg för att få stopp på vad som höll på att ske och för att stoppa sprickbildningen.

Att riva trappan hade varit en lösning på problem, men inte en önskad metod för ett hus med historia från tre generationer.

Lottas hus och trappområdet som markförstärktes och lyftes, för att stoppa sprickbildningen.

Hur processen gick till

Lotta valde att anlita Geobear för att genomföra markförstärkning av den del av huset där sprickbildningen var som värst. Processen började med att Lotta fick förklara vilket problem som fanns över telefon. Efter det kom en projektansvarig från Geobear hem till henne och genomförde en sättningsinspektion. Där gick de igenom huset och de drabbade områdena, och den projektansvarige genomförde marktester för att veta vilka markförhållanden som rådde.

När lösningsförslaget hade presenterats och Lotta valde att genomföra projektet med geopolymerinjektering, bokades en tid när markförstärkningen och lyftet skulle äga rum.

Geobears lösning och slutresultatet

När det var dags infann sig Geobears tekniker, med den lastbil som har alla nödvändig utrustning. Hål borrades i det drabbade området och geopolymerer injekterades i marken.

Efter mindre än en dag var hörnet stabiliserat och trappan som hade tippat, stod då återigen rakt.

“Jag kan säga att jag är mer än nöjd med resultatet. Jag är lycklig, för jag är inte orolig längre!” säger Lotta.

 

“En sten har lyft från hjärtat. Tillsammans med huset. Kompetenta o trevliga killar från Geobear. Som idag hjälpt mig att lyfta huset och trappan. Den sönderspruckna sjunkna grunden är åter i rätt läge. Och trappan (som tippat) står nu rakt. Helt fantastiskt! Tack o lov att de kom till undsättning. Nu kan jag andas igen. Geobear – vilket lyft!!”
– Lotta Hammarberg

stoppa sprickbildningen

Markförstärkning genomförs och trappan lyfts

MARKFÖRSTÄRKNING & LYFT

KATEGORI……………………………VILLA FRÅN 1929
FOKUS…………MARKFÖRSTÄRKNING MED LYFT
PLATS………………………………… FARSTA, SVERIGE
UTFÖRANDE…………………………..FEBRUARI 2019
TEKNOLOGI………. GEOPOLYMERINJEKTERING

Liknande projekt

Kontakta Geobear idag!

Vi hjälper dig att lösa dina sättningsproblem och skräddarsyr alla lösningar så att de passar just dig.

Fyll i kontaktformuläret, så återkommer vi så snabbt vi kan! Du kan även kontakta vår kundtjänst direkt via e-post eller telefon:

010- 14 550 15

[email protected]

Vi genomför projekt i alla storlekar och svårighetsgrader,

– Villor
– Bostadsrättsföreningar
– Industrilokaler
– Infrastrukturprojekt

Hör av dig med dina frågor idag.

Geobear
Mätarvägen 12,
196 37 Kungsängen

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.