Sammandrag

Ena sidan av byggnaden hade sjunkit upp till 20 cm och behövde förstärkas så att den inte skulle sjunka mer. Även sprickor hade uppkommit i de bärande väggarna. Geotekniken under plintarna var så att de första 4:a metrarna under betongplinten bestod av jord sand, gyttja och hade en tendens till att pressas ihop mer och måste pålas. 4-8 m ner så var det lite bättre markförhållanden för Geopolymer Injekterings metoden eftersom där var mer silt o lera. I det området injekterade Geobear med geopolymer och förbättrade markförhållanden så att geopolymerpelaren PowerPile fick ett bra stöd att bära upp betongplinten. 10 stycken betongplintar som fastigheten står på förstärktes så att dessa inte sjunker ner och utsätter fastighetens bärande konstruktion för ytterliggare skador.

Mål

Geobear skulle utföra en grundförstärkning av de bärande betongplintarna med 40 st 4meter långa Powerpile geopolymerpelare samt injekterade med geopolymer injekterings metoden nedanför pelarna för att förbättra och förstärka jordlagen.

 

Resultat

Grunden förstärktes med 40st PowerPile geopolymerpelare (4 per plint) samt med Geopolymer Injektering på 4-8meters djup. Grunden under industribyggnaden förstärktes störningsfritt och nu kan verksamheten pågå utan problem eller med risk för ytterligare sättningar.

Kontakta Geobear idag!

Vi hjälper dig att lösa dina sättningsproblem och skräddarsyr alla lösningar så att de passar just dig.

Fyll i kontaktformuläret, så återkommer vi så snabbt vi kan! Du kan även kontakta vår kundtjänst direkt via e-post eller telefon:

010- 14 550 15

[email protected]

Vi genomför projekt i alla storlekar och svårighetsgrader,

– Villor
– Bostadsrättsföreningar
– Industrilokaler
– Infrastrukturprojekt

Hör av dig med dina frågor idag.

Geobear
Kistagången 20B
164 40 Kista

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.