En offentlig simbassäng i Storbritannien behövde brådskande markförstärkningsarbeten efter att ha upptäckt en vattenläcka i cirkulationsrören. Huvudbassängen stängdes efter en betydande vattenförlust på grund av de trasiga rören.

Samtidigt som reparationer av rören utfördes, pågick undersökningsarbeten runt simhallen och vid barnbassängen. Undersökningarna visade att fyllningsmaterialet under cirkulationsrören till övervägande del var lös och det fanns risk för att det skulle sätta sig djupare, vilket innebar att rörsystemet riskerade att böjas. Böjningen hade kunnat leda till att ytterligare skarvar förskjuts i rörsystemet och fler vattenläckor.

Brådskande åtgärder krävdes för att göra förstärkningar av fyllningsmaterialet mellan rören för att förhindra att rören skarvar sig och att fler läckor skulle uppstå. 

Simbassängen är ägd av kommunen och platsoperatören behövde hitta en omedelbar lösning. Geobear kontaktades för att bedöma platsen och fastställa genomförbarheten av att använda geopolymerinjektering för att förbättra fyllningsmaterialet och förhindra ytterligare rörelser.

Geobears lösning

Geobear använder sig av ett expansivt material för att förstärka fyllningsmassorna. På den här platsen, skulle den alternativa lösningen kräva schaktering eller en form av fogning, ett arbete som skulle ta flera månader att slutföra. Eftersom simhallen redan hade varit stängd under en längre tid fanns det en press från kommunen att platsoperatören skulle hitta en snabb lösning.

Geobears teknik möjliggjorde en förstärkning av fyllnadsmassorna inom loppet av fem dagar. Geobear använder en injektionsmetod för att placera sitt expansiva material direkt i de drabbade områdena av markfyllning eller i jord. Under processen injekteras en tvåkomponentslösning, när komponenterna kommer i kontakt sker en reaktion och geopolymererna expanderar och hårdnar inom en kvart. Geopolymeren migrear genom fyllningen vilket fyller håligheter och kompakterar området. Resultatet är ett förbättrat markområde som dämpar sättningen och tål högre belastningar.   

Det här projektet krävde 120 individuella injektioner av geopolymerer i anslutning till de två simbassängerna. Bassängerna behövde inte tömmas på vatten eftersom injekteringspunkterna var 500 millimeter från poolväggarna och två meter under plattan i botten på poolen.

Teknikerna borrade genom den befintliga plattan för att kunna placera ut stålrör där tvåkomponentslösningen injekterades, stålrören kapades sedan och teknikerna täppte igen hålen som uppstått efter borrningen. Golvplattan var konstruerad med armerad betong vilket upptäcktes först på plats och förlängde processen med några dagar. Kunden ordnade med mekansik borrning av hålen för att påskynda processen och Geobear kunde avsluta jobbet på mindre än en vecka. 

Efter jobbet kunde kommunen tillåta allmänheten att återigen besöka den allmäna simhallen. 

Liknande projekt

Kontakta Geobear idag!

Vi hjälper dig att lösa dina sättningsproblem och skräddarsyr alla lösningar så att de passar just dig.

Fyll i kontaktformuläret, så återkommer vi så snabbt vi kan! Du kan även kontakta vår kundtjänst direkt via e-post eller telefon:

010- 14 550 15

[email protected]

Vi genomför projekt i alla storlekar och svårighetsgrader,

– Villor
– Bostadsrättsföreningar
– Industrilokaler
– Infrastrukturprojekt

Hör av dig med dina frågor idag.

Geobear
Mätarvägen 12,
196 37 Kungsängen

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.