Bakgrund

Nordek Fastigheter med dess samarbetspartner Technicon hade observerat stora sättningar i ett butiksgolv på ungefär 1500 m2. Sättningarna i golvet uppmättes till som mest 17 cm och man ville modernisera lokalen och anpassa den till sin nya hyresgäst. Renoveringsarbetet skulle innebära att stora väggar som idag delade in lokalen i flera sektioner och kontor helt skulle rivas.

Kundalternativ

Eftersom stora renoveringsarbeten redan skulle göras i lokalen betänkte fastighetsägaren att riva golvet och gjuta om det eftersom sättningarna var så stora.

Varför Geobear?

Då vårt åtgärdsförslag innebar att vi kunde genomföra injekteringsarbetet samtidigt som rivningen av väggar med traktorgrävare pågick och att arbetet dessutom kunde utföras snabbare jämfört med alternativet och kostnadseffektivt innebar stora fördelar för fastighetsägaren.

Geobears lösning

Utförandet innebär borrning av 14-16 mm hål igenom betonggolvet för att injektera expanderande geopolymerer under och lyfta det.

Arbetet genomfördes på 4 veckor samtidigt som stora rivningsarbeten pågick i lokalen som rivning av väggar och fräsning av golv. Golvets nivåskillnad minskade från 170 mm till enstaka mm på stora ytor och som mest 30 mm på hela ytan. Då injekteringsarbetet var färdigt fortsatte lokalanpassningen för att välkomna en nöjd hyresgäst.

 

GOLVLYFT

KATEGORI: Butik
PLATS: Örnsköldsvik
UTFÖRANDE: April-Maj 2021
TEKNOLOGI: Geopolymerinjektering

Liknande projekt

Kontakta Geobear idag!

Vi hjälper dig att lösa dina sättningsproblem och skräddarsyr alla lösningar så att de passar just dig.

Fyll i kontaktformuläret, så återkommer vi så snabbt vi kan! Du kan även kontakta vår kundtjänst direkt via e-post eller telefon:

010- 14 550 15

[email protected]

Vi genomför projekt i alla storlekar och svårighetsgrader,

– Villor
– Bostadsrättsföreningar
– Industrilokaler
– Infrastrukturprojekt

Hör av dig med dina frågor idag.

Geobear
Mätarvägen 12,
196 37 Kungsängen

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.