Problemet

ArcelorMittal hanterar många tunga stålrullar varje dag. Dessa behöver transporteras  inne i fabriken, vilket sker med hjälp av traverser med vajerspel. Problemet är att plintarna står på ett lager av tre meter djup sand, där sanden har svårt att kompaktera sig på grund av dess kornighet. Detta gör att när plintarna rör sig upp och ner, på grund av den tunga lasten från traversen, så sjunker plintarna ner i sanden mer och mer. Till slut så hade vissa plintar sjunkit ner hela 16 centimeter, och det går inte att justera mer under traversen – som håller på att bli för sned. Konsekvenserna kan bli förödande om den faller av stålbalken.

Projektet – lyft av pelarplintar

Målet var att lyfta de 29 stycken bärande pelarplintarna till en lämplig nivå, så att traversen kunde gå rakt igen. Fördelen med Geobears teknik är att kunden  störningsfritt kan hålla sin verksamhet rullande, samtidigt som Geobear utför sina entreprenadarbeten.

Resultatet

Geobear bestämde tillsammans med kunden hur mycket plintarna skulle lyftas upp. Som vanligt togs anpassades lyftet med hänsyn till hur de bärande väggarna/balkarna rörde sig och om det bildades sprickor. Geopolymer injekterades under pelarplintarna cirka 0-1,5 m djupt och pressade upp betongplinten till rätt nivå. Vissa pelare lyftes med hjälp av domkraft, samt geopolymermaterial. Arbetet gick väldigt bra och nu så står plintarna i rätt höjd och ArcelorMittal kan fortsätta jobba utan störningar.

Läs mer om andra projekt Geobear genomfört här.

Kontakta Geobear idag!

Vi hjälper dig att lösa dina sättningsproblem och skräddarsyr alla lösningar så att de passar just dig.

Fyll i kontaktformuläret, så återkommer vi så snabbt vi kan! Du kan även kontakta vår kundtjänst direkt via e-post eller telefon:

010- 14 550 15

[email protected]

Vi genomför projekt i alla storlekar och svårighetsgrader,

– Villor
– Bostadsrättsföreningar
– Industrilokaler
– Infrastrukturprojekt

Hör av dig med dina frågor idag.

Geobear
Kistagången 20B
164 40 Kista

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.