SAMMANFATTNING

Rikard från Ottestala schakt kontaktade oss angående en sättning i en stallbyggnad utanför Ellös. Bo som äger stallet hade fått en rekommendation om Geobear från en lokal snickare i Orust. I det privatägda stallet står sex stycken hästar och en privat nybyggd bar är belägen på övre våningen där gästerna får sitta upp på en sadel framför baren. 

Utifrån en dialog mellan Fredrik från Geobear och Bo tror de att sättningen har uppstått eftersom fel packningsmetod samt material använts och att grus/flis har orsakat erosion mellan stenblocken under häststallet. Bo menar på att det hade slarvats rejält med grunden. Häststallet är 10 x 16 meter och själva sättningsområdet beräknades till 10 x 6 meter. 

 

ALTERNATIV FÖR KUNDEN

Alternativet till den störningsfria geopolymerinjektering under betongplattan var att påla med stålpålar och gjuta nya plintar till grunden. Då hade hästarna fått hyras in i ett annat stall och Bo uttryckte sin lättnad över att få behålla den nybyggda baren då han valde vår metod, om han hade valt pålning fanns risken att stallbyggnaden hade behövt rivas. Injekteringen med geopolymerer var ett jobb på två dagar vilket i slutändan gjorde att Bo sparade både tid och pengar.  

 

VARFÖR GEOBEAR?

Teknikerna var på plats i två dagar och injekterade geopolymerer under stallbyggnadens grund. För att de ska kunna genomföra sitt jobb behöver möbler flyttas från ytor där injekteringen sker, utöver det kan allt stå kvar på plats och arbetet sker utan att störa omgivningen eller de boende. Hästarna stod inte i stallet under arbetetsprocessen då de kan vara känsliga för ljud.

 

TILLÄMPAD TEKNOLOGI

Utifrån markförhållandena injekterades en specialanpassad geopolymerlösning genom 12 mm injekteringsrör varje löpmeter under häststallets fundament på cirka 1,5 meters djup med 16 längdmeter. Bilden till höger visar injekteringsrören. Tekniken kallas även för markförstärkning vilken gjordes i markmassor på 2 nivåer från utsidan för att bromsa framtida sättningsrörelser. 

 

KUNDENS UPPLEVELSE

Bo upplevde det som en snabb process från besut till handling och har redan rekommenderat oss till andra. I slutändan kände Bo att han sparat pengar efter att ha fått offerter för pålning som skulle ha kostat honom uppåt fyra till femhundratusen kronor. Slutsumman hos oss på Geobear landade på strax över hundratusen kronor. 

Liknande projekt

Kontakta Geobear idag!

Vi hjälper dig att lösa dina sättningsproblem och skräddarsyr alla lösningar så att de passar just dig.

Fyll i kontaktformuläret, så återkommer vi så snabbt vi kan! Du kan även kontakta vår kundtjänst direkt via e-post eller telefon:

010- 14 550 15

[email protected]

Vi genomför projekt i alla storlekar och svårighetsgrader,

– Villor
– Bostadsrättsföreningar
– Industrilokaler
– Infrastrukturprojekt

Hör av dig med dina frågor idag.

Geobear
Mätarvägen 12,
196 37 Kungsängen

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.