Geobear ökade betongplattans kapacitet för påbyggnad av ytterligare våning

 

Sammanfattning

Arbetet med att bygga en helt ny endoskopienhet på York Hospital var igång och när det var färdigt blev det ett av de modernaste och största endoskopienheterna i England. Projekt gick på 10 miljoner pund och förväntades ta cirka ett år att slutföra. På grund av ökad kapacitet valde de att öka från tre behandlingsrum till sju eftersom behovet av endoskopiska undersökningar ökade nationellt. Det tegelklädda sjukhuset York  byggdes i början av 1960-talet och många delar har renoverats avsevärt sedan dess. Däremot kommer platsen för den nya endoskopienheten att vara ytterligare en våning byggd ovanför sjukhusets befintliga avdelning för sjukgymnastik och är ansluten till sjukhusets  första våningsplan. Denna befintliga byggnad står på betongplintar och tekniska undersökningar utförda på plats fann att den befintliga grunden inte var tillräckliga för att bära vikten av den extra våningen. Dess bärförmåga krävdes öka avsevärt. Sjukhuset York är ett undervisningssjukhus och tillhandahåller ett heltäckande utbud av akut sjukhus- och specialistsjukvård för cirka 800 000 människor och då behövde åtgärden vara störningsfri, med liten eller ingen inverkan på den dagliga verksamheten. Det måste också vara snabbt och extremt kostnadseffektivt. Kier Construction anlitades för att bygga den nya endoskopienheten, tillsammans med konsulter från Curtins Engineering som ansvarade för projektet.

 

 

 

Alternativa lösningar

Det fanns väldigt få alternativa lösningar för att öka betongplattans bärförmåga som skulle kunna möta alla kriterier. Lösningen behövde vara snabb och effektiv men framförallt med minimal störning av den dagliga verksamheten på det livfulla sjukhuset. Ett alternativ skulle vara en fullständig rivning av den befintliga strukturen för att påla. Tidsramarna och kostnaderna skulle dock öka avsevärt.

 

 

 

Varför Geobear?

För det här projektet hade Geobear den idealiska lösningen för problemet som presenterats, att öka betongplattans kapacitet för att kunna belasta med mer vikt för att kunna bära den extra våningen. Samtidigt som Geobear tog itu med alla utmaningar med att arbeta i och runt ett sysselsatt sjukhus. Lösningen som Geobear erbjöd var extremt snabb och effektiv, men ännu viktigare var att den hade nästintill ingen påverkan på sjukhusets verksamhet. Tekniken var också attraktiv ur en ekonomisk synvinkel.

Geobears lösning

Våra teknik är idealisk för alla arbetsplatser med begränsad åtkomst vars verksamhet behöver upprätthållas. Teknikerna injekterade vår tvåkomponentslösning geopolymer direkt under fundamentet. Med vår lastbil i anslutning till sjukhusbyggnaden kunde vi pumpa material genom slangar till injekeringshålen, totalt 40 stycken plintar runtom i byggnaden. Vårt mycket expansiva material injekteras på flera punkter ner i marken under grunden. Geopolymeren hårdnar i marken och bildar en stabilare bas för fundamentet och ger kapacitet för att klara ytterligare belastningar.

Liknande projekt

Kontakta Geobear idag!

Vi hjälper dig att lösa dina sättningsproblem och skräddarsyr alla lösningar så att de passar just dig.

Fyll i kontaktformuläret, så återkommer vi så snabbt vi kan! Du kan även kontakta vår kundtjänst direkt via e-post eller telefon:

010- 14 550 15

[email protected]

Vi genomför projekt i alla storlekar och svårighetsgrader,

– Villor
– Bostadsrättsföreningar
– Industrilokaler
– Infrastrukturprojekt

Hör av dig med dina frågor idag.

Geobear
Mätarvägen 12,
196 37 Kungsängen

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.