Takkonstruktionen på tågstationen Bristol Temple Meads i Storbritannien skulle repareras och renoveras, arbetet skulle utföras från ställningar som sträckte sig över plattformar och trafikerade spår. Den befintliga konstruktionen kunde inte bära upp lasten av ställningarnas stödben och plattformarna krävde förstärkning innan de restes.

Innovativ design för en geoteknisk utmaning 

Geobears ingenjörsteam designade en lösning som skulle öka markens bärighet under byggnadsställningarna på 16 platser på stationsplattformarna tillsammans med stabilisering av en tunnel för fotgängare under plattformarna.

Från tilldelningen av kontraktet utförde Gebear arbetet på 3 veckor, inklusive godkännanden från Network Rail.

Genom att modellera de befintliga jordarna under plattformen och lastkraven från ställningen kunde vi skapa en skräddarsydd lösning för stationsarbetet som installerades i det avspärrade området. 

Geobears åtgärd kunde även lösa den största risken förknippad med cementbaserad injektering på järnvägsprojekt och förorening av dränering. Vår skräddarsydda design gjorde det möjligt för oss att bestämma den exakta expansionen av materialet och avlägsnade risken för negativ påverkan på plattformsväggar och spår vid användning av traditionella injekteringsmetoder.

 

Injekteringsplanen ingenjörerna designade möjliggjorde att vi kunde garantera byggnadsställningarnas belastning på 100 kN/m2. 

 

Kundens önskemål levererades med noggrannhet och kvalité  

 

Den tidseffektiva lösningen med geopolymer var idealisk för en järnvägsstation som Bristol Temple Meads.

Den snabba härdningen av tvåkomponentslösningen tillät kunden att påbörja monteringen av ställningen direkt efter att injekteringarna var slutförda. Timmar sparades vid varje byggnadsställning då vårt material härdar på 15 minuter vilket är betydligt snabbare än de traditionella alternativen. 

Härdningshastigheten möjliggör fullständig kontroll av vårt material, vilket säkerställer att endast de behövda områdena behandlades vilket undvek tryck från materialets expansion på plattformens övriga konstruktion.

Varje plats fick en individuell design för att säkerställa att tvåkomponentslösningen tillgodosåg alla platsspecifika krav.

 

 

Geopolymer injekterades på 3 olika nivåers djup mellan 0,5 till 2,5 meter under plattformen med hjälp av grupper om tre stycken injektionsrör på 12 millimeter för att placera geopolymeren på exakta djup. En tekniker borrade hål och den efterföljande injekterade geopolymer genom rören, vinklade 15° vertikalt för att öka volymen och bärigheten ytterligare på det förstärkta jordblocket. 

HWD test utfördes slutligen för att fastställa att alla slutkriterier var uppfyllda.

Liknande projekt

Kontakta Geobear idag!

Vi hjälper dig att lösa dina sättningsproblem och skräddarsyr alla lösningar så att de passar just dig.

Fyll i kontaktformuläret, så återkommer vi så snabbt vi kan! Du kan även kontakta vår kundtjänst direkt via e-post eller telefon:

010- 14 550 15

[email protected]

Vi genomför projekt i alla storlekar och svårighetsgrader,

– Villor
– Bostadsrättsföreningar
– Industrilokaler
– Infrastrukturprojekt

Hör av dig med dina frågor idag.

Geobear
Mätarvägen 12,
196 37 Kungsängen

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.