Problem

Punta della Dogana byggdes på 1600-talet och är ett av de mest imponerande landmärkena i Venedig. Med sin unika triangulära form separerar den Canal Grande från Canale della Giudecca.

Lösning

I maj 2003, medan Canal Grandes kanalbankar byggdes om, framträdde tecken på sättningar på både byggnaderna och kanalsidorna. Rörelserna var så stora att gamla sprickor dök upp igen och nya uppstod.

Resultat

Markstabiliseringslösningen tillämpades på jordmånen i grunden och på marken som stöder byggnaden. Marken som stöder ytbeläggningen på kanalsidan konsoliderades genom injektering av expanderande geopolymer enligt markstabiliseringsproceduren. Dessa injekteringar återställde bärigheten i marken, som hade gått förlorad under ombyggnadsarbetet på kanalbankerna, utan att störa markstrukturen. Arbetet utfördes i två faser:

1. Ytlig sammanpressning: injektering under fundamenten för att förbättra jordmånens geomekaniska egenskaper och fylla igen hålrummen vid kontaktytan till markfundamentet.

2. Konsolidering på djupet: geopolymer injekterades ner till ovansidan av det starka skiktet (sand), dvs. ner till sju meters djup.Därmed stabiliserades marken ner till 8,50 meters djup. Injekteringsteknikerna skräddarsyddes för de specifika begränsningarna på platsen, till exempel jordtrycket på kanalsidorna.

Kontakta Geobear idag!

Vi hjälper dig att lösa dina sättningsproblem och skräddarsyr alla lösningar så att de passar just dig.

Fyll i kontaktformuläret, så återkommer vi så snabbt vi kan! Du kan även kontakta vår kundtjänst direkt via e-post eller telefon:

010- 14 550 15

[email protected]

Vi genomför projekt i alla storlekar och svårighetsgrader,

– Villor
– Bostadsrättsföreningar
– Industrilokaler
– Infrastrukturprojekt

Hör av dig med dina frågor idag.

Geobear
Kistagången 20B
164 40 Kista

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.