Sammandrag

I Royal Albert Museums huvudbyggnad, en tre våningar stor tegelbyggnad, har sättningar pågått i århundraden. Byggnaden har gradvis börjat luta delvis över konstruktionen i riktining mot kanalen. Geopolymer injektering och PowerPile geopolymerpelare användes för att förhindra att museets huvudbyggnad skulle sätta sig mer. Sättningarna i byggnaden avstannade, och första gången på 110 år var byggnaden stabil.

Mål

Byggnadens sättningar hade orsakat sprickor i väggmuren. Istället för att använda traditionella förstärkningsmetoder, som skulle ha krävt utgrävningar på ett arkeologiskt värdefullt område, uppskattade ingenjörerna att geopolymeeriteknologin är mer passande. Syftet var att fylla tomrummet och att stabilisera jorden. Eftersom materialets vikt enadst är ca 10% av vikten av betongen, producerar det inte en orimlig börda för den omkringliggande jorden. Men det ger ändå upp till 6000 kPa tryckhållfasthet.

 

Resultat

Under projektets tre första veckor användes geopolymer injektering. Expanderande geopolymer injekteras genom små hål direkt under grunden och sedan djupare ner i jorden. För att förstärka resultatet användes PowerPile geopolymer pelare på en sträcka på 56 meter. Kunderna var mycket nöjda med resultatet. Jorden förstärktes så att det inte lämnade just några spår eller ändringar på den värdefulla byggnaden. Sättningarna i byggnaden avstannade, och första gången på 110 år var byggnaden stabil.

Kontakta Geobear idag!

Vi hjälper dig att lösa dina sättningsproblem och skräddarsyr alla lösningar så att de passar just dig.

Fyll i kontaktformuläret, så återkommer vi så snabbt vi kan! Du kan även kontakta vår kundtjänst direkt via e-post eller telefon:

010- 14 550 15

[email protected]

Vi genomför projekt i alla storlekar och svårighetsgrader,

– Villor
– Bostadsrättsföreningar
– Industrilokaler
– Infrastrukturprojekt

Hör av dig med dina frågor idag.

Geobear
Kistagången 20B
164 40 Kista

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.