Problem

Man var rädd att en hög och smal sandvall skulle falla ihop under grävningsarbeten och möjligtvis kunna skada den intilliggande byggnaden. Geobear injekterade fast stenarna i varandra och stabiliserade stenmaterialet på kanterna längst ut.

Lösning

Målet för Geobear var att säkra släntkanten vid utgrävningen och samtidigt säkra den intilliggande byggnaden. I arbetet användes geopolymer injektering och sprutteknik.

Resultat

På Kreate AB:s arbetsplats nära en korsning hade det byggts en stenvall för att skydda byggnadens vägg. Bredvid denna vall grävdes en ungefär 11m djup grop. Arbetsplatsens chef var orolig för att stenarna skulle hållas på plats under utgrävningen och bad om hjälp av Geobear för att planera och utföra säkringen av stenarna. Enligt planen som gjordes skulle hela vallen injekteras genom lodräta borrade hål lika höga som vallen. Under injekteringen måste man vara väldigt försiktig med byggnadens svaga betongvägg som var förankrad i stenvallen. Stenvallen var också en del av byggnadens grund. Under utgrävningen märktes det att tomrummen i stenvallen vara så stora att injekteringsmassan inte räckte till för väggen mot gatan. Det beslöts att injektera de synliga tomrummen under utgrävningen och att spruta ett lager med geopolymer för att förhindra att stenarna skulle lossna under utgrävningen. Geopolymerinjekteringen i massorna hade en fem gånger större åtgång av materal än vad den ytliga sprutade skärmen hade.

Kontakta Geobear idag!

Vi hjälper dig att lösa dina sättningsproblem och skräddarsyr alla lösningar så att de passar just dig.

Fyll i kontaktformuläret, så återkommer vi så snabbt vi kan! Du kan även kontakta vår kundtjänst direkt via e-post eller telefon:

010- 14 550 15

[email protected]

Vi genomför projekt i alla storlekar och svårighetsgrader,

– Villor
– Bostadsrättsföreningar
– Industrilokaler
– Infrastrukturprojekt

Hör av dig med dina frågor idag.

Geobear
Kistagången 20B
164 40 Kista

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.