KUNDSITUATION OCH BAKGRUND

Problemet var att en länkplatta till en bro, som korsade en högtrafikerad väg, sjönk. Anledningen till sättningsproblemet var en dåligt kompakterad grund, sluttningen och vatten som spolade bort fyllningsmassorna. Sättningen hade skett under en 30-årsperiod och hade nyligen blivit värre. Själva bron bars av stålpålar som stod på fast underlag.

ALTERNATIVA LÖSNINGAR OCH VARFÖR KUNDEN VALDE GEOBEAR

Helsingfors Stad ville ha en snabb och hållbar lösning för att åtgärda problemet. Andra möjliga lösningar hade varit att använda traditionella metoder och ha sönder betongplattan, åtgärda och fylla på marken under plattan, se till att marken bli korrekt kompakterad och sen gjuta en ny betongplatta. Det här skulle ha tagit flera veckor, jämfört med att installera två PowerPiles (geopolymerpelare) och behandla marken med geopolymerinjektering, ett projekt som endast tog en dag att genomföra.

GEOBEARS LÖSNING OCH SLUTRESULTATET

Geopolymerinjektering gjordes vertikalt samtidigt som exakt injektionsdjup och injektionsmängd monitorerades. Samma geopolymerer användes i detta fall både för geopolymerinjekteringen och för PowerPiles. PowerPiles bildar när injekteringen är slutförd geopolymerpålar under betongplattan, som likt andra pålningsmetoder stöttar upp mycket lös mark. Fördelen med PowerPile är att de bara kräver ett 50mm hål vid montering. Materialet valdes då det har lång reaktionstid och hög hållfasthet – vilket lämpade sig för projektet. Hela projektet tog endast en dag att genomföra från start till leverans.

Sättningsproblem trots länkplatta - ritning Sättningsproblem trots länkplatta - ritning

STABILISERING AV LÄNKPLATTA

KATEGORI………………………….. INFRASTRUKTUR
FOKUS………………………………………………………..BRO
PLATS……………………… HELSINGFORS, FINLAND
TEKNOLOGI…………….. GEOPOLYMERPELARE &
……………………………. GEOPOLYMERINJEKTERING

Liknande projekt

Kontakta Geobear idag!

Vi hjälper dig att lösa dina sättningsproblem och skräddarsyr alla lösningar så att de passar just dig.

Fyll i kontaktformuläret, så återkommer vi så snabbt vi kan! Du kan även kontakta vår kundtjänst direkt via e-post eller telefon:

010- 14 550 15

[email protected]

Vi genomför projekt i alla storlekar och svårighetsgrader,

– Villor
– Bostadsrättsföreningar
– Industrilokaler
– Infrastrukturprojekt

Hör av dig med dina frågor idag.

Geobear
Mätarvägen 12,
196 37 Kungsängen

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.