Kundsituation och bakgrund

Sprickor i fabriksgolv

I en fastighet i Göteborg bedriver en materialfabrik sin verksamhet. Härifrån levererar man produkter till fordonsindustrin världen över. Att leverera produkter JIT (Just-In-Time) kräver hög precision i arbetet, effektiv logistik och en stor vikt ligger vid att produktionen flyter på som den ska, utan avbrott.

 

I lokalen har ett betonggolv på 750 kvadratmeter sjunkit, vilket skapat tydliga glipor mellan vägg och golv. Dessutom är golven mycket ojämna och medför risker i arbetet.

Fastighetens ägare kontaktar Geobear för att titta på en lösning där hela golvet lyfts och stabiliseras.

 

Kundalternativ

Alternativen till att lyfta golven och stabilisera grunden med Geobears geopolymer, hade varit pålning.

Att använda pålning är en vanlig, men mycket tidskrävande metod. I detta fallet hela lokalen hade behövt tömmas, samtliga 750 kvadratmeter hade behövts frigöras från betong och sedan hade pålningsarbete kunna påbörjas. Vartefter hela processen hade behövt göras om med ny betong samt återplacering av verksamhetens utrustning.

Varför valde kunden Geobear över alternativen?

Den största anledningen till att fastighetsägaren valde att använda Geobears metoder för att lösa problemen i fabriken, var snabbheten. Geobear erbjöd en lösning som innebar att golven kunde lyftas och marken stabiliseras på endast 14 dagar.

Geobears lösning kräver inget avbrott i produktionen under tiden för reparationerna och arbetet utförs på ett begränsat område i taget.

Geobears lösning och slutresultatet

Geobear konstaterade att betonggolvet i lokalen troligen hade sjunkit ner på grund av konsolidering i sjöbotten sand/lera, under plattan under en längre tid (d.v.s. markens volym minskar). Men även att det fanns bra packad mark (grus makadam) 0,5-1m under betonggolvet.

Geobears lösning var injektering av Geopolymer i marken under fabriken. Detta gjordes genom att 12mm stora injektorer förs ner och placeras i ett koordinatsystem. Lyften som gjordes var på mellan 0-200 millimeter med en lyftnoggrannhet på +- 10mm. All injektering skedde genom befintligt betonggolv.
Nu är golvet återigen rakt och projektledaren är nöjd. Marken under fabriken har även stabiliserats för att fabriken inte ska sjunka ytterligare.

Golv i fabrik som sjunkit

Före genomfört arbete

Efter Geobear metoden fabrik

Efter genomfört arbete

Liknande projekt

Kontakta Geobear idag!

Vi hjälper dig att lösa dina sättningsproblem och skräddarsyr alla lösningar så att de passar just dig.

Fyll i kontaktformuläret, så återkommer vi så snabbt vi kan! Du kan även kontakta vår kundtjänst direkt via e-post eller telefon:

010- 14 550 15

[email protected]

Vi genomför projekt i alla storlekar och svårighetsgrader,

– Villor
– Bostadsrättsföreningar
– Industrilokaler
– Infrastrukturprojekt

Hör av dig med dina frågor idag.

Geobear
Kistagången 20B
164 40 Kista

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.