United Utilities Group PLC är Storbritanniens största listade vattenverk och grundades 1995 när företagen North West Water och NORWEB slogs samman. Företagsgruppen ansvarar för det kommunala dricksvattnet och avloppsnätet i nordvästra England vilket inkluderar omkring 7 miljoner människor. Företagsgruppen är engagerad i att förnya och uppgradera sin nuvarande vatteninfrastruktur, vilket ofta kräver stora arbeten, inklusive installation av kassuner eller så kallade sänklådor, såsom den som beskrivs här. Kassunen installerades av Ward & Burke Construction Limited för deras räkning.

Alternativ för kunden

Ward & Burke Construction gjorde ett försök med sekantpålar, vilket är en potentiell lösning för kvicksand men i det här fallet förlängdes djupet från 8 till 14 meter och det uppstod ett motstånd som försvårade processen av att dra upp utrustningen och själva installationen av pålarna.

Varför Geobear?

För Ward & Bruke var Geobear deras sista chans. Eftersom alternativet med sekantpålar uteslöts då de inte kunde fästa i kvicksanden, fanns det inte många tillgängliga alternativ kvar. Dessutom var kassunen byggd i närheten av privata fastigheter, vilket bortsett från begränsade alternativ resulterade i att lösningen inte skulle vara skadlig utan miljövänlig med minimal risk till påverkan på den omgivande infrastrukturen och ledningar under marken. Geobears lösning var inte bara passande utan nästintill perfekt för den här typen av situation. Det går snabbt att injektera geopolymeren och de omkringliggande fastigheterna och ledningar under marken riskerar inte att skadas. Geobears teknik är även lönsam jämfört med kostnaderna för pålning. 

 

Tillämpad Teknologi

Geobears tvåkomponentslösning geopolymer bockade av alla krav. Geopolymer injekterades i kvicksanden som expanderade i en sådan hastighet att den nästan blev en integrerad del av kvicksanden. När den hade stelnat, stabiliserades kvicksanden mer än tillräckligt för att ge Ward & Burke ett stabilt fotfäste för att kunna fortsätta jobbet och slutföra arbetet med kassunen. Jobbet kunde påbörjas i tid och var klart efter lite mer än en vecka till den överenskomna budgeten. Geobear erbjuder en  snabb, störningsfri och kostnadseffektiv lösning. I det här projektet kom Geobears teknik som en räddning, de andra alternativen var ogenomförbara. Materialet geopolymer är det självklara valet för all typ av schaktning på höga djup för siltjord, kvicksand eller när grundförstärkning behövs.

Kundens upplevelse

Platsansvarige Niall Flood från Ward & Burke säger: Geobear använde sig av sin specialiserade injektionsteknik för att bemästra en svår geoteknisk uppgift. Deras involvering var ovärderlig för oss och det här är ett perfekt exempel på när två företag som specialiserat sig inom olika områden, jobbar sida vid sida för att åstadkomma ett fantastiskt resultat. Ward & Burke kommer att arbeta tillsammans med Geobear igen vid schaktningar på höga djup och vi rekommenderar andra att kolla upp Geobears teknik.  

Liknande projekt

Kontakta Geobear idag!

Vi hjälper dig att lösa dina sättningsproblem och skräddarsyr alla lösningar så att de passar just dig.

Fyll i kontaktformuläret, så återkommer vi så snabbt vi kan! Du kan även kontakta vår kundtjänst direkt via e-post eller telefon:

010- 14 550 15

[email protected]

Vi genomför projekt i alla storlekar och svårighetsgrader,

– Villor
– Bostadsrättsföreningar
– Industrilokaler
– Infrastrukturprojekt

Hör av dig med dina frågor idag.

Geobear
Mätarvägen 12,
196 37 Kungsängen

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.