SAMMANFATTNING

Kunden upptäckte att det spolats undan fyllningsmassor under vägen. Efter en rekommendation från en kollega så kontaktade han oss. En vattenläcka i en ledning i närheten hade upptäckts och uppskattas ha pågått under en längre tid och spolat bort material. Risken för att det skulle uppstå en sättningen i kulverten och vägen ovanför var mycket stor. Vid ett scenario där sättningen hade uppstått hade biltransporter och eventuellt gångtrafikanter behövt välja andra vägar att färdas via.   

ALTERNATIV FÖR KUNDEN 

Ett alternativ till Geobears åtgärd  hade varit att riva kulverten. Vid en rivning hade en elektriker behövt anlitas för att lägga om kablarna, en byggfirma hade också behövts på plats för att gjuta om betongen kring kulverten och vägen hade efteråt behövt läggas om. En arbetsprocess som hade tagit ett par veckor att slutföra. Det största problemet hade varit att vägen hade behövt vara avstängd under en längre period, det är där kostnaderna för projektet hade blivit påtagliga.

 

VARFÖR GEOBEAR?

Med Geobears teknik utfördes arbetet på en dag. Teknikerna samarbetade med Cija och fyllde tomrummet med grus medan våra tekniker varvade med geopolymerer, en tvåkomponentslösning som expanderar vid injektering och sedan härdnar på ett par minuter och når sin fulla kapacitet inom 24 timmar. Detta innebär utöver fyllning av resterande tomrum att väsentlig kompaktering av ytorna kunde utföras med Geobears metod.    

 

 

GEOBEARS TEKNOLOGI

Geobear kunde slutföra arbetet på en dag. Teknikerna injekterade geopolymerer efter att hålrummet fyllts med grus för att kompaktera massorna under kulverten. De stabiliserade kulverten, en kantbalk, stödmurar och vägen som de lyfte 0,5 till 2 millimeter för att försäkra erforderligt stöd. Tomrummet visade sig vara betydligt större än vad som hade uppskattats. Efter att ha informerat kunden om situationen fick teknikerna klartecken till att fortsätta injekteringen med mer geopolymerer. I lastbilen är vi förberedda med mer material om liknande situationer skulle uppstå. Kunden tyckte att processen gick bra. “Oerhört smidigt och arbetet blev som förväntat. Stöter jag på liknande problem slår jag en pling!”. Han var på plats flera gånger under dagen och teknikerna informerade honom om vår teknik och om processens olika förlopp. 

 

Liknande projekt

Kontakta Geobear idag!

Vi hjälper dig att lösa dina sättningsproblem och skräddarsyr alla lösningar så att de passar just dig.

Fyll i kontaktformuläret, så återkommer vi så snabbt vi kan! Du kan även kontakta vår kundtjänst direkt via e-post eller telefon:

010- 14 550 15

[email protected]

Vi genomför projekt i alla storlekar och svårighetsgrader,

– Villor
– Bostadsrättsföreningar
– Industrilokaler
– Infrastrukturprojekt

Hör av dig med dina frågor idag.

Geobear
Mätarvägen 12,
196 37 Kungsängen

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.