Reparera betonggolv och skapa en stabil grund med hjälp av geoteknik

(22 december, 2020)

En hållbar och stabil grund, oavsett om det är grunden på ett hus, en altan eller stor fabrik, kräver inte bara en bra grundläggning utan också ett väl utfört markarbete. Om marken under byggnationen inte håller måttet är risken nämligen stor att det uppstår sättningar. Detta kan leda till att grunden blir instabil eller till och med skadas och därmed behöver genomgå en så kallad pålgrundläggning för att stärka upp marken under byggnaden. Traditionell pålning är en både omfattande och kostsam process, men genom att ta hjälp av Geobear får du tillgång till en betydligt modernare, snabbare och kostnadseffektivare lösning. 

måttstock över spricka i väggen

Geotekniska lösningar för golvlyft, golvstabilisering och golvutjämning

Geobear använder sig nämligen i stället av expanderande geopolymerer för att lyfta, stabilisera eller jämna ut marken under golvet. Det är inte bara en smidig lösning för dig som behöver hjälp att skapa en pålad grund, utan också för dig som är i behov av att stabilisera ett sviktande golv eller som behöver reparera ett sprucket betonggolv.

I flera årtionden har vi på Geobear använt oss av geopolymer för att erbjuda marktekniska lösningar för såväl privatpersoner som företag och genom åren har vi hjälpt till att laga betonggolv genom att skapa stabilare grunder för både bostäder och kommersiella byggnader.

Hur gör jag för att stärka eller laga ett betonggolv efter att konstruktionen är på plats?

Här uppe i norr där vi har återkommande perioder av frost och tö är det vanligt att våra husgrunder drabbas av sättningsproblem och sjunkande eller sneda golv. Detta på grund av att de mekaniska egenskaperna i jorden påverkas eller att grundvattennivåerna förändras. Våra geopolymerlösningar är ett bra alternativ till traditionella golvlyft, golvutjämningar och reparationer av betonggolv. De fungerar på så sätt att efter att geopolymermaterialet har förts ner i marken kommer det att expandera och därmed lyfta upp betongplattan och/eller konstruktionen samt fylla igen alla håligheter och sprickor, vilket återställer markens bärförmåga. Arbetet går snabbt, smidigt och enkelt och kräver varken att du flyttar ut eller på något sätt behöver förändra din vardag. Kontakta oss på Geobear om du vill boka en sättningsinspektion eller önskar veta mer om våra geotekniska lösningar!

Kontakta Geobear idag!

Vi hjälper dig att lösa dina sättningsproblem och skräddarsyr alla lösningar så att de passar just dig.

Fyll i kontaktformuläret, så återkommer vi så snabbt vi kan! Du kan även kontakta vår kundtjänst direkt via e-post eller telefon:

010- 14 550 15

[email protected]

Vi genomför projekt i alla storlekar och svårighetsgrader,

– Villor
– Bostadsrättsföreningar
– Industrilokaler
– Infrastrukturprojekt

Hör av dig med dina frågor idag.

Geobear
Mätarvägen 12,
196 37 Kungsängen

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.