Smaskig våffeldag önskar Geobear

(25 mars, 2019)

Idag är det Våffeldagen – det måste vi fira!

Våffeldagen sägs ha uppkommit genom ett språkligt misstag. Den 25 Mars, det som idag är känt som Våffeldagen i Sverige är nämligen också Jungfru Maria bebådelsedag. Maria ska även ha kallats “Vår Fru” och säger man vår fru för många gånger, för snabbt, blir det “våfflor”. (Varför man nu skulle göra det är en annan historia…)

Våffeldagen

Våffeldagen

I Sverige har våfflor varit kända sedan 1600-talet. På den tiden var de fyrkantiga eftersom de gräddades över öppen eld mellan två rektangulära plattor. Något som däremot fanns med redan från början var det karakteristiska rutmönstret.

I det gamla bondesamhället var vårfrudagen – våffeldagen – en av de viktigaste och traditionsrikaste dagarna eftersom den ansågs vara början på våren och slutet på vintern. Vi kan alltså anser att i och med Våffeldagen börjar våren!

I södra Sverige började man förr i tiden vårbruket runt den här tiden, och dessutom började tillgången på ägg och mjölk bli bättre. Ingredienser som ofta, men inte alltid, ingår i våfflor. Våfflan blev därför en naturlig maträtt som hörde våren till.

Trevlig Våffeldag önskar Geobear!

 

Källa: Vårfrudagen

Kontakta Geobear idag!

Vi hjälper dig att lösa dina sättningsproblem och skräddarsyr alla lösningar så att de passar just dig.

Fyll i kontaktformuläret, så återkommer vi så snabbt vi kan! Du kan även kontakta vår kundtjänst direkt via e-post eller telefon:

010- 14 550 15

[email protected]

Vi genomför projekt i alla storlekar och svårighetsgrader,

– Villor
– Bostadsrättsföreningar
– Industrilokaler
– Infrastrukturprojekt

Hör av dig med dina frågor idag.

Geobear
Kistagången 20B
164 40 Kista

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.