Världsmiljödagen 2018 – 5e Juni

(5 juni, 2018)

Miljövänliga lösningar

Bruno D’Arcy (SHEQ Manager / Chef för säkerhet, hälsa, miljö och kvalitet )

Världsmiljödagen hålls årligen den 5e Juni (World Environment Day). Målet med denna dag är att öka medvetenheten om miljön och specifika miljöfrågor.

Världsmiljödagen 2018 - 5e Juni

Bruno D’Arcy

Miljövänliga lösningar blir mer och mer viktiga i byggindustrin, med all rätt. Den mänskliga inverkan på klimatet har aldrig varit större. Med den exponentiella tillväxten för industrialisering och konsumism kan vi inte bara förlita oss på strikt lagstiftning för att kontrollera avfall och utsläpp. Att skydda miljön kräver en bredare strategi.

Trots att byggsektorn alltför länge har setts som en stor förorenare, så börjar nu den attityden att förändras. Företag är angelägnare än någonsin att framhålla sig själva som ansvarsfulla när det gäller miljön och hur deras verksamhet påverkar den. Innovation, som alltid har varit en faktor för att behålla tekniska fördelar, är nu precis lika viktig i inköpsprocessen. Stora spelare är måna om att visa sina upp sina miljöreferenser, och söker aktivt efter mer hållbara alternativ till gamla teknologier och material.

Sökandet efter innovation

Balfour Beatty, för närvarande det största byggföretaget i Storbritannien, förkunnar med stolthet sin ambition att “fortsätta placera hållbarhet i centrum för vad vi gör och för de lösningar som vill tillhandahåller till våra kunder”. Det är denna ökade fokus på innovativa, hållbara lösningar som hjälpt Geobear att skapa sig en position inom infrastruktur och kommersiella sektorer.

Amey, ett företag med stor närvaro inom infrastrukturprojekt, har insett att de står inför en “arbetsmiljö där de utmanas att göra mer med mindre“, och där “innovation är svaret”. Det var denna strategi som nyligen ledde Amey till Geobear, när de letade efter en lösning för tomrumsfyllning i Skottland.

Geobear är stolt över sina miljövänliga meriter och vi kommer att publicera fler artiklar inom ämnet de kommande månaderna. Vi kommer att skriva om exempel där Geobear har valts framför alternativa, mindre miljövänliga lösningar. Vi kommer belysa delar av den betydelsefulla forskningen som har genomförts, och vi kommer dela med oss av referenscase på projekt som genomförts i miljömässigt känsliga områden.

Kontakta Geobear idag!

Vi hjälper dig att lösa dina sättningsproblem och skräddarsyr alla lösningar så att de passar just dig.

Fyll i kontaktformuläret, så återkommer vi så snabbt vi kan! Du kan även kontakta vår kundtjänst direkt via e-post eller telefon:

010- 14 550 15

[email protected]

Vi genomför projekt i alla storlekar och svårighetsgrader,

– Villor
– Bostadsrättsföreningar
– Industrilokaler
– Infrastrukturprojekt

Hör av dig med dina frågor idag.

Geobear
Kistagången 20B
164 40 Kista

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.