Vi på Geobear

Sebastian Jönsson, Sales Director

 

Sebastian är försäljningschef på Geobear och jobbar med allt från kundservice och försäljningsledning till att optimera överlämningen av projekten. Ett av de roligaste momenten enligt Sebastian är sättningsbesiktningarna eftersom varje scenario är unikt, han åker ut till olika typer av fastigheter men ansvarar främst för bostadsrättsföreningar. Han får möjligheten att träffa våra trevliga kunder och tänka ut nya innovativa lösningar för att på bästa sätt stoppa sättningen. Han ser det som positivt och utvecklande för sin ledarroll att ha en nära relation till våra kunder. Främst eftersom det ger honom en förståelse för hur kunderna resonerar för att kunna coacha sina kollegor så att vi tillsammans ska fortsätta ha nöjda kunder vilket är nyckeln till vår framgång. 

Han trivs med att jobba på Geobear som globalt har hundratals anställda eftersom vi besitter stor erfarenhet och en unik kunskapsbank inom tekniken vi skapade. Han har tidigare jobbat på både stora och små företag och känner att han får ut det bästa av båda världar inom koncernen. Det svenska teamet är relativt litet vilket ger fördelar i form av flexibilitet och korta beslutsvägar. Alla i teamet är positiva, lösningsorienterade och fyllda med energi, vilket avspeglar sig mot företaget som alltid strävar framåt och utforskar nya vägar. Sebastian var tidigare med i det svenska juniorlandslaget för undervattensrugby och har arbetat som dykinstruktör i Australien, vilket mynnat ut i att han gärna reser till dykvänliga destinationer.   

 

 

Thomas Eriksson, Area Manager

 

Thomas är Area Manager och spenderar den största delen av sin arbetstid med att träffa våra kunder under sättningsbesiktningar. Vår försäljningschef träffade Thomas och såg hans potential då han har erfarenhet från fastighetsbranschen och en framåtsträvande och positiva anda som passar perfekt in i det svenska teamet. Thomas ansvarar främst för våra villakunder och vid tillfällen tar han sig även an bostadsrättsföreningar och företag. Bor du i norra eller mellersta delarna av Sverige har du troligtvis turen att få besök av honom. Den nordligaste fastigheten Thomas har besiktigat ligger i Kiruna. Eftersom han under besiktningarna i Norrland är borta under en tid får han spendera helgerna på plats vilket utmynnat i ett intresse för vandring. Han vandrade Höga kusten och tog chansen att uppleva ishotellet utanför Kiruna. Nu drömmer Thomas om att vandra i Schweiz. Det har varit en positiv överraskning att spendera så mycket tid ute på vägarna, att få möta kunder från nästan hela Sverige och se platser han troligen inte hade fått uppleva annars. 

Thomas är sportintresserad och ser framförallt tjusningen i att spela padel och att kolla på ishockeymatcher.  Han har tidigare studerat ekonomi på högskolan i Gävle och jobbade i sin ungdom på Teneriffa med försäljning. Thomas tycker att det svenska teamet är ett härligt gäng, han stortrivs med kollegorna och uppskattar gruppens energi. Tidigare har han varit på mindre svenska företag och ser stora fördelar med att jobba i en internationell filial som är sammanlänkad med länder världen över, Geobears stora kontaktnät gör att det är enkelt att utbyta erfarenheter mellan länderna.  

 

 

Fredrik Palm, Area Manager

 

Det är jag som är fredrik Fredrik jobbar som Area Manager för södra- och västra Sverige. För snart nio år sedan, tog han med sina nu 30 års erfarenhet inom byggbranschen och anslöt sig till teamet. Fredrik utgår ifrån Göteborg och utför besiktningar hos våra kunder, han gör en analys av hur mycket fastigheten har sjunkit genom att göra en åtgärdsplan. Fredrik uppskattar att kunna hjälpa våra kunder och ser spänningen i att lösa deras specifika problem. Efter besöket ritar han en ritning för åtgärden och sedan går han igenom jobbet med teknikavdelningen och en av våra ingenjörer innan offerten skickas till kunden. Fredrik gillar utmaningar och att hjälpa kunderna lösa sina problem så att de blir nöjda och glada. Han uttrycker också vikten i att ha bra arbetskollegor och för honom gör det halva jobbet. Även de globala träffarna som ägt rum då han fått uppleva kamratskapen inom Geobear som genomsyras i alla våra olika yrkesroller, är något han saknat och ser fram emot.    

Fredrik har jobbat med grund- och anläggningsarbeten, som byggnadsingenjör, projektledare och säljare. Den brinnande passionen för konstruktioner har resulterat i att Fredrik på fritiden har byggt flertalet tillbyggnationer, allt från en övervåning på en villa till altaner. Vandring i skogen eller på klipporna i Marstrand eller Ramsvik ägnar han sig gärna åt. Han spelar även padel och väljer att varva ned på golfbanan eller när han är ute och fiskar. Europa är en kontinent Fredrik värderar något enormt med den stora kvantiteten kulturer och närheten till Medelhavet. Drömmen är att vandra Portofino & Cinque Terre i Italien där vandringen kombineras med tågresa längs Liguriska kusten.