Har du problem med sprickor i betong? Det är inte ovanligt, eftersom betong är ett relativt bräckligt material med låg draghållfasthet, som dessutom krymper en aning med tiden. Detta motverkas av sprickarmering och förstärkande betongtillsatser, men sprickor kan uppstå ändå. Mindre sprickor kan du åtgärda själv, så länge du är säker på att de inte blir större.

Större sprickor i betong och ojämna betonggolv kan dock bero på sättningsproblem, det vill säga att byggnaden sjunker på grund av dålig markbärighet. Det är ett allvarligare problem, som måste åtgärdas innan det blir värre och orsakar större skador. Läs vidare om Geobear’s innovativa lösningar på betongsprickor.
 

Laga sprickor i betong

Vill du laga sprickor i betong själv? Om betongsprickan är hårfin (smalare än en millimeter) och inte växer – i varken bredd eller längd – är det sannolikt inget större problem. Håll koll och se till att sprickan inte växer, vare sig du spacklar/målar över den eller ej.

Större, djupare sprickor i betongplattor, betonggolv eller betongväggar kan som sagt bero på sättningsfel. För att laga sättningssprickor i betong måste man åtgärda orsaken till problemet, alltså själv sättningen. Geobear har geotekniska lösningar på sättningsproblem.
 

Geobear lagar betongsprickor grundligt

Geobear använder sig av geopolymerinjektering för att injektera särskilda geopolymerer i marken under sättningen, vilket stabiliserar och förstärker marken, samt lyfter upp huset. I många fall sluter sig sprickorna i betongen igen – och är borta för alltid.

Om du bokar en sättningsinspektion idag så kommer vi att skicka ut våra erfarna tekniker för att bedöma skadans omfattning och underliggande orsak, samt sammanställa en lämplig, platsspecifik plan för att åtgärda sättningsproblemet.

Därefter kan vi fylla igen tomrum och förstärka marken under byggnaden, till exempel med pålning. När byggnaden är tillbaka på rätt nivå kan eventuella sprickor som kvarstår i betongen lätt åtgärdas med spackling och målning – utan risk för att återuppstå.
 
Vill du veta mer eller boka en sättningsinspektion idag? Ring oss på 010-14 550 15 eller fyll i kontaktformuläret.

Kontakta Geobear idag!

Vi hjälper dig att lösa dina sättningsproblem och skräddarsyr alla lösningar så att de passar just dig.

Fyll i kontaktformuläret, så återkommer vi så snabbt vi kan!

Eller ring oss nu: 010- 14 550 15

Vi genomför projekt i alla storlekar och svårighetsgrader,

– Villor
– Bostadsrättsföreningar
– Industrilokaler
– Infrastrukturprojekt

Hör av dig med dina frågor idag.

Geobear
Kistagången 20B
164 40 Kista

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.