Sprickor i betong

Har du problem med sprickor i betong? Det är inte ovanligt, eftersom betong är ett relativt sprött material med låg draghållfasthet, som dessutom krymper en aning med tiden. Detta kan motverkas med armering och förstärkande betongtillsatser, men sprickor kan uppstå ändå. Mindre sprickor kan du åtgärda själv, så länge du är säker på att de inte blir större.

Större sprickor i betong och ojämna betonggolv kan dock bero på sättningsproblem, det vill säga att byggnaden sjunker på grund av dålig markbärighet. Det är ett allvarligare problem, som måste åtgärdas innan det blir värre och orsakar större skador. Läs vidare om Geobears innovativa lösningar på betongsprickor.

Laga sprickor i betong

Vill du laga sprickor i betong själv? Om betongsprickan är hårfin (smalare än en millimeter) och inte växer – i varken bredd eller längd – är det sannolikt inget större problem. Håll koll och se till att sprickan inte växer, vare sig du spacklar/målar över den eller ej.

Större, djupare sprickor i betongplattor, betonggolv eller betongväggar kan som sagt bero på sättningsfel. Sprickor som ökar i storlek är också ett tecken på en pågående sättning. För att laga sättningssprickor i betong måste man åtgärda orsaken till problemet, alltså själv sättningen. Geobear har geotekniska lösningar för sättningsproblem.

 

Geobear lagar betongsprickor grundligt

Geobear använder sig av geopolymerinjektering för att injektera särskilda geopolymerer i marken under sättningen, vilket stabiliserar och förstärker marken, samt kan lyfta upp huset och/eller betongplattan. I många fall sluter sig sprickorna i betongen igen – och är problemet är borta.

Om du bokar en sättningsinspektion idag så kommer vi att skicka ut våra erfarna projektansvariga för att bedöma skadans omfattning och underliggande orsak. Baserat informationen från den genomförda sättningsinspektionen utarbetas en lämplig, platsspecifik plan för att åtgärda sättningsproblemet.

Beroende på problemet kan vi fylla igen tomrum, förstärka marken under byggnaden eller lyfta golven. När byggnaden är tillbaka på rätt nivå kan eventuella sprickor som kvarstår i betongen lätt åtgärdas med spackling och målning – för att bibehålla husets värde.

Vill du veta mer eller boka en sättningsinspektion idag? Ring oss på 010-14 550 15 eller fyll i kontaktformuläret.

Kontakta Geobear idag!

Vi hjälper dig att lösa dina sättningsproblem och skräddarsyr alla lösningar så att de passar just dig.

Fyll i kontaktformuläret, så återkommer vi så snabbt vi kan! Du kan även kontakta vår kundtjänst direkt via e-post eller telefon:

010- 14 550 15

[email protected]

Vi genomför projekt i alla storlekar och svårighetsgrader,

– Villor
– Bostadsrättsföreningar
– Industrilokaler
– Infrastrukturprojekt

Hör av dig med dina frågor idag.

Geobear
Mätarvägen 12,
196 37 Kungsängen

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.