PROBLEMET

I en internationell detaljhandelskedjas lagerutrymmen fann man tomrum under golvet, till följd av att marken hade packats ihop. Detta märkte man bland annat då betongplattorna rörde sig, när en gaffeltruck eller en pallyftare körde över gränserna mellan plattorna. I de mätningar som genomfördes upptäcktes även sättningar. Det värst drabbade området var den yta där hyllorna fanns, nära lastbryggan. Man hade tidigare varit tvungen att korrigera hyllorna på grund av förändringar beroende på sättningen. Man kunde därför inte heller utnyttja lagringskapaciteten fullt ut.

LÖSNINGEN

Geobears sättningsexperter rekommenderade en lösningen med golvutjämning och markstabilisering. På det sättet kunde man stötta mark och bjälklaget för att de skulle klara de belastningar som fanns från det 4000 kvadratmeter stora bjälklagret. I arbetet ingick även att fylla de tomma utrymmen under betongplattorna, med geopolymer. Geopolymerernas hållfasthet är tillräcklig för att förhindra sprickbildning i golvkonstruktionen, även när hyllkapaciteten används till max.

RESULTATET

Geobears installatörer utförde arbetet på natten, så att varken kunderna eller annan verksamhet stördes av injekteringen. Under dagen kunde lagerutrymmet vara normalt i drift, både för de som arbetade där och för kunderna som skulle plocka varor. Injekteringen avslutades inom utsatt tid så att lagerkapaciteten återigen kunde tas i fullt bruk. Under hela projektet kunde företagets verksamhet fortsätta som vanligt.

lagerkapacitet-stabilisering

 

 

STABILISERING AV BETONGPLATTOR
KATEGORI………………..KOMMERSIELL BYGGNAD
FOKUS…………………………………………………….. GOLV
ARBETSUTFÖRANDE……………… 3 VECKOR / 2016
TEKNOLOGI……….. GEOPOLYMERINJEKTERING

Kontakta Geobear idag!

Vi hjälper dig att lösa dina sättningsproblem och skräddarsyr alla lösningar så att de passar just dig.

Fyll i kontaktformuläret, så återkommer vi så snabbt vi kan! Du kan även kontakta vår kundtjänst direkt via e-post eller telefon:

010- 14 550 15

[email protected]

Vi genomför projekt i alla storlekar och svårighetsgrader,

– Villor
– Bostadsrättsföreningar
– Industrilokaler
– Infrastrukturprojekt

Hör av dig med dina frågor idag.

Geobear
Kistagången 20B
164 40 Kista

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.