PROBLEMSättningsproblem bro

Bron som finns i Seinäjoki, Finland, är byggd på stålpålar, men hade drabbats av sättningsproblem på länkplattan. Ett första försök att lösa problemet hade gjorts 2014. Då tog man bort ett område på cirka 2 meter av bron där man hade dåligt kompakterad grund, och ersatte den med en lättviktsfyllning och EPS-plattor. Slutgligen gjöt man en ny betongplatta ovan på den nya grunden. Tyvärr stoppade detta inte sättningen, så Geobear tillfrågades att genomföra en lösning med Powerpiles (geopolymerpelare) och geopolymerinjektering.

 

LÖSNING

Jorden var mjuk ned till ett djup på 10 meter, så att placera pelare på fast mark var inte en bra lösningen. Geobear föreslog en lösning med geopolymer pelare och lättviktsstabilisering. Powerpiles är ett mycket bra alternativ till pålning vid sådana här förhållanden, eftersom de inte behöver installeras mot berggrunden.

RESULTAT

Geobear-teamet förstärkte lättviktsgrunden på två meters djup med geopolymerinjektering, och installerade 12 stycken geopolymerpelare (PowerPiles) i marken. Geopolymerpelarna hade längder på mellan 5 och 9 meter. Projektet tog totalt 4 dagar att genomföra och ingen trafik behövde stoppas under reparationen. Länkplattan har nu stannat på plats och trafikanterna slipper guppen över skarvarna.

Bron sättningsproblem löstes

STABILISERING AV BRO

KATEGORI………………………….. INFRASTRUKTUR
FOKUS…………………………………………………… BRO
PLATS…………………………….SEINÄJOKI, FINLAND
TIDSÅTGÅNG / ÅR…………….. 4 DAGAR / 2015
TEKNOLOGI………. GEOPOLYMERINJEKTERING
…………………………………& GEOPOLYMERPELARE

Liknande projekt

Kontakta Geobear idag!

Vi hjälper dig att lösa dina sättningsproblem och skräddarsyr alla lösningar så att de passar just dig.

Fyll i kontaktformuläret, så återkommer vi så snabbt vi kan! Du kan även kontakta vår kundtjänst direkt via e-post eller telefon:

010- 14 550 15

[email protected]

Vi genomför projekt i alla storlekar och svårighetsgrader,

– Villor
– Bostadsrättsföreningar
– Industrilokaler
– Infrastrukturprojekt

Hör av dig med dina frågor idag.

Geobear
Mätarvägen 12,
196 37 Kungsängen

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.