Theodor som är en byggkonsult kontaktade Geobear då en kund som bor i ett slott från 1500-1700 talet och har upptäckt nya sättningsrörelser i fastigheten. Runt slottet ligger en vattenfylld vallgrav som misstänks ha eroderat stengrunden.

Alternativ för kunden

Alternativet hade varit att påla med stålpålar och gjuta ett nytt betongfundament. Vilket skulle innebära att tunga maskiner hade behövt gräva runt huset. Det problematiska i det här fallet är att en av kortsidorna enbart har en yta på cirka 2 meter till ån vilket hade försvårat arbetet. Pålning är mer kostsamt och det skulle ta runt två månader att slutföra arbetet. I de flesta fall går det då inte att ha fastigheten bebodd.

 

Varför Geobear?

Jobbet var slutfört efter 8 dagar på plats, teknikerna injekterade på totalt 23 längdmeter vid två sidor av huset. Vår slang på 60 meter gör det möjligt att komma åt trånga utrymmen då lastbilen inte behöver stå precis intill arbetsytan. När injekteringarna är klara är borrhålen det enda spåret efter jobbet. Familjen Thott kunde under tiden vi var på plats vara bosatta som vanligt.

 

Geobears lösning

Innan vår åtgärd utfördes var vi på plats vid ett tillfälle och provborrade för att utgöra hur djupt ned i marken grunden gick, vilket främst behövs när det kommer till större fastigheter. Vid specifika fall finns det även behov för att ta in en borrvagn. Geobears tekniker borrade hål i marken intill fastigheten och injekterade geopolymer genom rör de förde ner i borrhålen under den bärande stengrunden på båda kortsidorna av slottet.

Teknikerna gjorde en markförstärkning genom injekteringar på två nivåers djupt under stengrunden för att stoppa sättningsrörelsena. Geopolymeren expanderar och fyller ut håligheter i marken för att sedan hårdna och utgöra en solid markförstärkning. Ett år senare har Fredrik Palm varit i kontakt med Ulrika som informerar om att sprickan hon lagat inte har spruckit upp. Ulrika är mycket nöjd och har rekommenderat oss till sina
kollegor inom fastighetsbranschen.

 

Liknande projekt

Kontakta Geobear idag!

Vi hjälper dig att lösa dina sättningsproblem och skräddarsyr alla lösningar så att de passar just dig.

Fyll i kontaktformuläret, så återkommer vi så snabbt vi kan! Du kan även kontakta vår kundtjänst direkt via e-post eller telefon:

010- 14 550 15

[email protected]

Vi genomför projekt i alla storlekar och svårighetsgrader,

– Villor
– Bostadsrättsföreningar
– Industrilokaler
– Infrastrukturprojekt

Hör av dig med dina frågor idag.

Geobear
Mätarvägen 12,
196 37 Kungsängen

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.