Bakgrund

Maxfastigheters lokal i Karlstad byggdes 2008 och används som butik av Granngården med fokus på odling, djur och natur. Butiken är ungefär 1600 kvm och är öppen för kunder från morgon till kväll.

Problem

Nivåskillnader på uppemot 120 mm uppmättes då betonggolvet sjunkit och eftersom golvet lutade så mycket innebar det att kundvagnarna var svåra att framföra på ett säkert sätt i butiken för kunderna.

Maxfastigheter önskade naturligtvis åtgärda problem omgående för att säkerställa att butiken var i bästa möjliga skick och samtidigt undvika att störa verksamheten för Granngården.
De tog kontakt med Geobear för att se om vi kunde ta fram en lämplig lösning.

Lösning

Under betongplattan fanns ett tjockt lager med cellplast, fyllnadsmaterial följt av mjukare lera. Geobear upptäckte att cellplasten komprimerades vid injektering istället för att tillhandahålla ett mottryck. Vi tog därför fram en alternativ metod där vi först injekterade ett skyddande lager av geopolymerer under cellplasten i fyllnadsmaterialet följt av en andra injektering under för att lyfta massorna, cellplasten och betongplattan ovanför.

Resultat

Geobear utförde markförstärkning i fyllnadsmassorna och leran samt lyfte betongplattan med uppemot 120 mm för att jämna ut hela golvytan för butiken. Då arbetet helt och hållet utfördes under nätterna då butiken var stängd kunde butiken vara öppen precis som vanligt utan störningar. Geobear genomförde injekteringen i början av året 2020 och det tog endast 7 veckor.

 

Liknande projekt

Kontakta Geobear idag!

Vi hjälper dig att lösa dina sättningsproblem och skräddarsyr alla lösningar så att de passar just dig.

Fyll i kontaktformuläret, så återkommer vi så snabbt vi kan! Du kan även kontakta vår kundtjänst direkt via e-post eller telefon:

010- 14 550 15

[email protected]

Vi genomför projekt i alla storlekar och svårighetsgrader,

– Villor
– Bostadsrättsföreningar
– Industrilokaler
– Infrastrukturprojekt

Hör av dig med dina frågor idag.

Geobear
Mätarvägen 12,
196 37 Kungsängen

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.